Een wachtgevel beschermen

Hoe kan je dit oplossen met DELTA®?

In de Benelux worden veel halfopen woningen gebouwd. Wanneer een gevel wordt opgetrokken in verband met toekomstig aanliggende bouw dan wordt er een zogenoemde wachtgevel geplaatst. Een wachtgevel is een blinde muur van een woning, die klaarstaat om er een andere woning tegenaan te bouwen.

De wachtgevel is in vele gevallen geïsoleerd. Om de kwaliteit van de isolatie te waarborgen dient er een bescherming aangebracht te worden. Deze bescherming kan een extra gevel, of gevelbekleding zijn, maar in de meeste gevallen kiest men voor een goedkopere oplossing, namelijk een beschermende folie.

Deze beschermende folie werkt als het ware als een regenscherm. De kwaliteit is dan ook van zeer groot belang. De folie dient regen- en winddicht te zijn, maar ook UV-bestendig.

Keuze van de juiste DELTA® folie

Doordat de UV-stabiliteit op lange termijn van zeer groot belang is, is DELTA®-EXXTREM de folie bij uitstek voor deze toepassing.

De eigenschappen van DELTA®-EXXTREM zijn uniek. De folie is zeer dampopen, scheurbestendig, heeft brandklasse B-s1,d0 en is bestand tegen heel hoge temperaturen. Bovendien is de folie, met zijn dubbele geïntegreerde kleefstroken, makkelijk te plaatsen.

In afwachting van de definitieve aangrenzende bouw wordt DELTA®-EXXTREM als voorlopige bescherming tegen de wachtgevel geplaatst. De wachtgevel is hierdoor afgeschermd van zon, wind, regen of stuifsneeuw.

beeld1.png

Hoe monteer je DELTA®-EXXTREM?

DELTA®-EXXTREM wordt strak en horizontaal, op de geïsoleerde wachtgevel gespannen. De banen worden in het bovenste gedeelte, verdekt in de overlappingszone, met DELTA®-QUICKFIXX schroeven (85 mm) als voorlopige bevestiging vastgezet, in de harde isolatieplaten.

Bij de verticale overlappingen moet er rekening gehouden worden met de overheersende windrichting. Dit om ervoor te zorgen dat de slagregen niet door de folie geraakt. Het is aan te raden deze overlappingen onder een betengeling te laten uitkomen, en te verkleven met DELTA®-THAN of DELTA®-TAPE FAS 60.

De banen worden nadien met bevestigingslatten (24 x 32 mm) en corrosievrije schroeven of pluggen, definitief tot in de ondergrond (metselwerk) gefixeerd. Daarmee zit de folie achter de lattenconstructies gekneld.

Wil je meer weten? Ga dan naar jouw Bouwcentervestiging. Wij helpen je graag!