Kies het juiste Trespa®-product

Voor de meeste aannemers en ZZP’ers staat de naam Trespa® synoniem voor hoogwaardige HPL-platen voor gevelbekleding. Maar waar nog niet iedereen volledig mee bekend is, zijn de vele mogelijkheden die de Trespa®-plaat biedt voor een professionele en esthetische gevelafwerking. Daarom nemen we je graag even mee door het Trespa®-assortiment, zodat je voor je volgende project snel de juiste keuze kunt maken.

Planken, platen of delen?

Je hebt een verbouw-, nieuwbouw- of renovatieproject, waar gevelbekleding of -afwerking onderdeel van uitmaakt. Je klant geeft de voorkeur aan een mooie en duurzame oplossing, die weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Hout valt dan snel af natuurlijk. Wat je adviseert, is Trespa® gevelbekleding! Afhankelijk van de wensen van de klant en de aard van het project maak je eerst de keuze tussen gevelplanken, gevelplaten of geveldelen.

Gevelplanken, gevelplaten of geveldelen voor iedere soort klus

Gebruiksklare gevelplanken

Trespa Pura NFC®-gevelplanken – egaal of met houtdecor – bestaan tot 70% uit natuurlijke vezels, afkomstig uit duurzame bossen. De planken worden gebruiksklaar geleverd; zagen en frezen is niet nodig. Deze mooie gevelplanken zijn een veelzijdige oplossing voor de meeste (geventileerde) gevelbekledingsprojecten en bieden maximale ontwerpvrijheid. Je kunt zowel de potdeksel- als de gevelstroken verticaal of horizontaal installeren. De gevelplanken zijn gemakkelijk te hanteren en eenvoudig te zagen. Met dit mooie materiaal kun je ook andere gebouwdelen verfraaien, zoals boeiboorden en dakkapellen. Daarbij kun je volop variëren in lengte, kleur en stijl.

Veelzijdige gevelplaten

Trespa® Meteon® is een veelzijdig gevelbekledingsmateriaal voor innovatieve en functionele geventileerde gevelsystemen. Met Trespa® Meteon®-platen kun je unieke effecten creëren, de uitstraling van een gebouw bepalen en de kwaliteiten van een gebouw onderstrepen.De platen zijn gemakkelijk te bewerken en te verwerken, vergelijkbaar met hardhout. Er valt binnen Trespa® Meteon® heel wat te kiezen als het gaat om kleuren, afwerkingen en diktes. De makkelijkste keuze is Trespa Meteon® Uni gevelplaten van 8 mm dik in een egale kleur. Wil je echt iets bijzonders, dan heb je de keuze binnen het Trespa® Meteon® assortiment uit een veelheid aan decoren, om je gevelplaat een hout-, metaal- of steenachtige uitstraling geven. Ook bijzondere afwerkingen zijn mogelijk, zoals mat, specular of metallic.

Geveldelen in 9 RAL-kleuren

Trespa® Izeon® is speciaal ontwikkeld voor de professionele afwerking van o.a. boeidelen, dakranden, dakkapellen en boeistroken van woningen, zowel in nieuwbouw als renovatie. Trespa® Izeon®-gevelplaten zijn solide, robuust, gemakkelijk te verwerken en uit voorraad leverbaar. De gevelplaten zijn verkrijgbaar in negen veel gebruikte RAL-kleuren. Hierdoor is een goede combinatie met andere bouwdelen en de beschikbare verf in dezelfde RAL-kleur gewaarborgd. Wil je liever andere (Uni)-kleuren, kijk dan naar Trespa® Meteon®.

De Trespa® Izeon®-gevelplaten hebben een dikte van 6 mm en zijn leverbaar in twee plaatformaten: 2130 x 1420 mm (enkelzijdig) en 3050 x 1530 mm (enkel- of dubbelzijdig). De gevelplaten zijn gemakkelijk te zagen, bijvoorbeeld met speciale zaagbladen, die DeWalt samen met Trespa heeft ontwikkeld. Nabewerken is niet meer nodig en de platen zijn gemakkelijk te monteren.

Trespa producten bij Bouwcenter

Welke keuze je ook maakt, Trespa®  biedt voor ieder project een passende oplossing. Van gebruiksklare gevelplanken tot veelzijdige gevelplaten of geveldelen, bij Bouwcenter ben je altijd aan het juiste adres! Wij bieden een breed assortiment  Trespa® oplossingen voor iedere klus. Bezoek snel een dichtsbijzijnde Bouwcentervestiging en vraag ons professionele team naar advies bij eventuele vragen. 

Terug naar blogs