Het vernieuwde assortiment van Protex

Protex Sense

Protex Sense is de zeer succesvolle serie voorzien van een kleurfolie en heeft een subtiele houtnerfstructuur. Daarbij is de kleurfolie UV bestendig. Protex Sense is standaard uit voorraad leverbaar in 13 kleuren. Waarvan 3 nieuwe kleuren zijn; Betongrijs, Kiezelgrijs, Kwartsgrijs.

Protex Urban

De matte kunststof toplaag van Protex Urban is voorzien van een nieuw ontwikkelde ingeperste houtnerfstructuur, welke past in de hedendaagse wens van de consument en ontwerpers. Protex Urban is vanuit voorraad leverbaar in 4 lichte kleuren. Waarvan 2 nieuw zijn; Cementgrijs en Mistgrijs.

Protex Boeidelen

Protex Boeidelen zijn voorzien van dezelfde folie als de Sense geveldelen. De boeidelen zijn uit voorraad verkrijgbaar in 4 kleuren, met bijpassende buitenhoek. De boeidelen sluiten aan op het complete Protex assortiment en andere gevelmaterialen.

 

Protex & eigenschappen

 1. Verwerkbaar zonder profielen
 2. Nooit meer schilderen
 3. Look en feel van hout
 4. Kan genageld worden in plaats van geschroefd
 5. Horizontaal en verticaal toepasbaar
 6. Snelle en eenvoudige montage
 7. Licht van gewicht
 8. Maatvast
 9. Geschikt voor nieuwbouw en renovatie
 10. Volledig recyclebaar
 11. Tot 10 jaar garantie op kleurbehoud
 12. 20 jaar garantie op materiaal

Bespaar 25% op tijd en 15% op materiaal

Protex bespaart materiaal en arbeidskosten. Omdat Protex massief is, is het niet noodzakelijk om de kopse kanten af te werken met visueel storende afwerkprofielen. Net als hout kan Protex met een open voeg worden verwerkt en daardoor ziet het eruit als een houten gevel. Niet alleen visueel is dit een voordeel maar ook financieel. Ervaringscijfers tonen aan dat er tot 25% kosten op arbeid en 15% op materiaal bespaard kan worden indien er niet met afwerkprofielen wordt gewerkt en het genageld wordt in plaats van geschroefd.

Geschikt voor Nieuwbouw, Verbouw & Renovatie

De vernieuwde Protex collectie voldoet geheel aan de toepassingseisen die gesteld worden voor Nieuwbouw als ook Verbouw & Renovatie.

Eisen die gericht zijn op o.a. milieu, bruikbaarheid en veiligheid komen terug in Protex. Zo voldoet Protex aan het belangrijkste milieucertificaat ISO14001 en de brandklasse D / C voor resp. Sense en Urban zorgt voor een veelvoud aan toepassingen. En aangezien Protex nooit meer geschilderd hoeft te worden, wordt ook aan die kant het milieu niet meer belast.  

Voor de brochure, verwerkingsvoorschriften, garantiebepalingen, detailtekeningen, bestekteksten, prestatieverklaringen en certificeringen verwijzen we je naar de kop “Downloads” op de volgende website: www.protex-gevelbekleding.nl

Meer weten over de mogelijkheden van Protex? Ga naar jouw Bouwcentervestiging!