Slimfort

Tijd en geld besparen met Slimfort-gevelisolatie

IN DRIE EENVOUDIG STAPPEN NAAR HOOGWAARDIGE ISOLATIE

Gevels afwerken met esthetische beplating kan tegenwoordig in drie eenvoudige stappen. Dankzij de unieke eigenschappen SlimFort-gevelisolatie kun je in recordtempo voor jouw klant de beste kwaliteit en grootste besparingen realiseren.

Met dit innovatieve en duurzame gevelisolatiesysteem voor droge gevelbekleding halveer je de verwerkingstijd en bespaar je bovendien 50 tot 70% op hout. En dat zijn nog lang niet alle voordelen van SlimFort-gevelisolatie. We zetten de 7 belangrijkste voordelen even voor je op een rij.

1. Doorlopende isolatielaag

SlimFort gevelisolatie is een gepatenteerd gevelisolatiesysteem met hoogwaardige en duurzame airpop®-isolatie (voorheen EPS-isolatie). De geïntegreerde metalen beugels voor het raamwerk creëren een doorlopende isolatielaag. Daarmee voorkom je niet alleen koudebruggen, maar maak je de totale gevelopbouw ook nog eens veel dunner.

2. Uniek kliksysteem

Je kunt SlimFort-gevelisolatiesysteem makkelijk en snel in je eentje plaatsen én stellen. Dat heeft alles te maken met het unieke kliksysteem. Deze video maakt snel duidelijk hoe je in drie eenvoudige stappen een gevel hoogwaardig isoleert met SlimFort-gevelisolatie.

3. Bespaart op materiaal en verwerking

Uit berekeningen conform NEN 1068-2001 komt naar voren dat SlimFort veel voordeliger is dan vergelijkbare systemen. Dat komt door een aanzienlijke materiaalbesparing (op hout tot wel 75%) en door de lagere verwerkingskosten, tot wel 50%. Bovendien heb je bij deze gevelisolatie geen folie nodig.

Eerst zien, dan geloven? Met deze handige rekentool kun je snel en eenvoudig overzichtelijke materialenlijsten samenstellen. Geheel afgestemd op de project-specifieke uitgangspunten, zoals de gewenste Rc-waarde en het gewicht van de gevelbekleding.

4. Op de esthetische afwerkmogelijkheden staat bijna geen maat

Vrijwel alle soorten esthetische gevelbekleding zijn geschikt voor de afwerking van Slimfort-gevelisolatie. Of de gevel nu bestaat uit vezelcementplaten, tegels, pannen of steenstrips. Voor de esthetische afwerkmogelijkheden van deze gevelisolatie is the sky the limit.

5. Optimale ventilatie

Een goede achterliggende ventilatie is essentieel voor de levensduur van gevelkleding. De isolatieplaten van Slimfort zijn hard, vormvast en ongevoelig voor vocht. Dankzij die eigenschappen kun je rekenen op langdurige, duurzame en isolerende werking. Oftewel, de constructie is met deze gevelisolatie altijd optimaal geventileerd. Het materiaal bevat bovendien geen schadelijke vezels, dus er zijn geen gezondheidsrisico’s voor bewoners en verwerkers.

6. Voorkomt valse luchtspouw

Slimfort-gevelisolatie sluit perfect aan op de achterconstructie. Om de eenvoudige reden dat de achterkant van de SlimFort-isolatieplaten niet vlak is, maar licht uitgehold. Bij het vatsmaken van die platen, trek je ze strak tegen de muur aan en zo ontstaan per plaat kleine afgesloten compartimenten. Op die manier voorkom je een valse luchtspouw.

7. Beste milieuprestaties

SlimFort behoort qua milieuprestaties tot de best presterende buitengevelsystemen. Dat is aangetoond door onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek door NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie), met als beloning het DUBO-keurmerk voor duurzaam bouwen.

 

Meer weten over de mogelijkheden van Slimfort-gevelisolatie? Vraag ernaar bij jouw Bouwcenter.