Snelst verwerkbare gevelisolatie nu ook in vuurvaste variant

Al enkele jaren levert IsoBouw met SlimFort een innovatief gevelisolatiesysteem voor gevels die met esthetische beplating worden afgewerkt.

NIEUW: SlimFortXT

Met SlimFortXT introduceert IsoBouw nu een nieuwe, aanvullende, variant. De XT-aanvulling (Xire Technology) voegt een nieuwe dimensie toe aan de onderscheidende eigenschappen van het succesvolle SlimFort gevelisolatiesysteem. Xire is een vuurvaste isolatie, die een optimale brandveiligheid met de beste producteigenschappen van SlimFort combineert. Daar waar verhoogde brandveiligheidseisen worden gesteld, behaalt SlimFortXT dankzij de toepassing van Xire de hoogst mogelijke brandprestatie (brandklasse B). Als bewijs hiervoor heeft IsoBouw meerdere totaalsystemen door Efectis laten testen. Met SlimFortXT wordt het o.a. eenvoudiger om een open (houten) gevelbekleding toe te passen.

Kinderlijk eenvoudig en altijd optimaal geventileerd

SlimFort en SlimFortXT zijn isolatieplaten met geïntegreerde metalen beugels die geen contact maken met de achterconstructie. Bouwers kunnen met SlimFort(XT) in drie stappen een gevel isoleren en esthetisch afwerken. Eerst worden de SlimFort(XT) -platen aan de achterconstructie geschroefd via de geïntegreerde beugels. De platen passen in elkaar door de degelijke messing/groef verbindingen. De metalen bevestigingsbeugels fungeren tevens als houders voor de houten of aluminium draagstructuur. Na het schroeven van de draagstructuur wordt de gevelbekleding aangebracht.

Door de ononderbroken isolatieschil isoleert SlimFort(XT) optimaal. Daarnaast zorgen de metalen beugels er voor dat de essentiële ventilatie achter de gevelbekleding wordt gewaarborgd. En dat zonder extra handelingen. Een goede ventilatie verhoogt de levensduur van de gevelbekleding.

Snel verwerkbaar

SlimFort is tot 50% sneller verwerkbaar in vergelijking tot traditionele systemen. Er wordt geen folie gebruikt en het houtaandeel is tot 75% lager. Ook is er 15% minder isolatiemateriaal nodig omdat koudebruggen niet gecompenseerd hoeven te worden. In de huidige 1,5 meter samenleving is een bijkomend voordeel dat SlimFort(XT)  probleemloos door één persoon gemonteerd kan worden.

Slider_Isobouw_0003_IMG_1417.png

Handige rekentool

Om uw werk te verlichten, heeft IsoBouw een rekentool ontwikkeld waarmee u snel en eenvoudig overzichtelijke materialenlijsten kunt samenstellen bij de toepassing van SlimFort. Deze lijst is geheel afgestemd op uw projectspecifieke uitgangspunten, zoals bijvoorbeeld de gewenste Rc-waarde, het gewicht van de gevelbekleding, gebouwhoogte etc. U vindt de tool op de site van IsoBouw ‘slimfort-tool.isobouw.nl’.

Wil je meer weten? Vraag ernaar bij jouw dichtsbijzijnde Bouwcenter en we helpen je graag!