SVK-gevelplaten: duurzaam en stijlvol

Ben je een aannemer of architect en op zoek naar bijzondere gevelplaten voor een unieke gevelafwerking? Dan zijn de gevelplaten van SVK écht iets voor jou. Het brede assortiment bestaat uit een grote verscheidenheid aan kleur, vorm en afwerking. Daarnaast behoren SVK-gevelplaten tot brandreactieklasse A2-s1, dé beste klasse in zijn soort. Deze materialen zijn praktisch onbrandbaar. Zo voldoe je altijd aan alle brandeisen. Daarnaast zijn de gevelplaten gemaakt van vezelcement: sterk en duurzaam. Het materiaal is erg dun. Handig, want zo kun je in een renovatieproject dikkere isolatielagen toepassen. De collectie bestaat uit zes labels, ieder uniek in zijn soort. Je kunt kiezen uit Puro Plus, Decorboard Classic, Ornimat, Colormat Scripto, Colormat Bando, en Colormat Classic. Kortom: voor iedere klus een duurzame, sterke en bijzondere plaat.

Puro Plus

Wie kiest voor Puro Plus gevelplaten, kiest voor een moderne en puur natuurlijke look. De gevelplaat heeft een licht geschuurd oppervlak en bestaat uit natuurgrijs, onbehandeld vezelcement. Doordat een coating ontbreekt, bepaalt de natuur het aangezicht. Wisselende weersomstandigheden creëren een typisch, natuurlijk kleurenspel van grijsscharkeringen. Ideaal voor een karakteristieke gevel.

Met Puro Plus creër je een karakteristieke gevel 

Decoboard Classic 

De gladde Decoboard Classic gevelplaat is hét sluitstuk op iedere moderne woning. Trendy, kwalitatief en helemaal van nu. Zowel bij nieuwbouw als renovatie. De platen worden gemaakt uit het beste materiaal én afgewerkt met Uv-bestendige acrylaatverf. De 4 beschikbare standaardkleuren van deze coating zijn tijdloos en geven je gevel een look anno nu. En bij projecten vanaf 50 m2 kan nagenoeg iedere RAL of NCS-kleur worden geleverd.  

Ornimat

Met Ornimat gevelplaten combineer je esthetiek en kwaliteit in een handomdraai. Verzaagd op maat bieden ze eindeloze creatieve mogelijkheden. De gevelplaten zijn gemaakt van vezelcement en afgewerkt met Uv-bestendige tweecomponenten polyurethaanverf met matte finisch. De plaatranden zijn gekantrecht en gekleurd met dezelfde coating als de zichtzijde. Deze coating stoot vocht en vuil af én zorgt voor een uniform karakter van iedere gevel. En bij projecten vanaf 50m2 kan praktisch iedere RAL of NCS-kleur besteld worden. Kortom: altijd een kleur die bij jouw klus past.

Colormat Bando

Een speciaal reliëfspel, dát is waar de Colormat Bando gevelplaat voor zorgt. De 2 mm diepe groef geeft de plaat karakter. Deze vezelcement gevelplaat zorgt voor instant dynamiek in de gevel. De Colormat Brando is verkrijgbaar in de Colormat Classic en Coulourmat Scripto uitvoering.

Colormat Classic

Met de Colormat Classic haal je een op- en-top natuurlijk product in huis. Tijdens de productie worden de gevelplaten volledig in massa gekleurd en na het persen geautoclaveerd. Kleurloze hydrofobering zorgt voor een water- en vuilafstotende transparante bescherming en geeft de platen een natuurlijke look. Prachtig in zowel een landelijke- als stadse omgeving. De Colormat Classic is verkrijgbaar in 2 standaardmaten en wel 12 verschillende tinten.

Colormat Scripto

Wil je op een unieke manier spelen met licht en schaduw? Kies dan vooral voor Colormat Scripto: dé gevelplaten met een uniek reliëf op de zichtzijde. Door de verticale en horizontale schuurrichtingen te combineren, creëer je een spannend lijnenspel, wat de gevel meer diepgang en karakter geeft. Uniek in zijn soort.

SVK-gevelplaten bij Bouwcenter

Ben jij op zoek naar kwalitatief hoogstaande gevelplaten voor jouw project? Dan zijn de gevelplaten van SVK écht iets voor jou! Het brede assortiment bestaat uit een grote verscheidenheid aan kleur, vorm en afwerking. Altijd een passende gevelplaat voor iedere klus. Wil jij meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan snel contact op met een dichtstbijzijnde Bouwcentervestiging bij jou in de buurt. Onze professionele medewerkers helpen je graag op weg.

Terug naar blogs