De Hoop Pekso Superkist

Het plaatsen van een fundering kost veel tijd, zowel voor als na het storten van het beton. Een houten bekisting moet zorgvuldig worden aangebracht en na de stort wordt de constructie van houten panelen, schoren en kransen weer verwijderd. Ook bij de verwerking van de EPS-Standaardkist ontkom je niet aan het ‘ontkisten’ en moeten de bovenbeugels en houten regels na de stort weggehaald worden.

Bespaar tijd met de Superkist

Het toepassen van de Superkist levert een significante tijdsbesparing op. Een fundering is sneller te realiseren door de slimme verwerkingsmethode met Trekpennen. Na het plaatsen van de kisten en de korfwapening worden Trekpennen in de bovenzijde van de wanden van de bekisting aangebracht. Er komen geen beugels en houten regels aan te pas. Onder- en bovenbeugels en de daarbij behorende houten regels voor het afkransen van de funderingsbekisting, hoeven niet geleverd, aangebracht én verwijderd te worden. Het toepassen van de Superkist levert dus een enorme tijdwinst op!

Je maakt snel een fundering, dankzij de slimme verwerkingsmethode met Trekpennen

Zelfs voor de hoeken en T-splitsingen is een oplossing voorhanden in de vorm van de Superbinder. Materiaalgebruik wordt geminimaliseerd waardoor het aantal handelingen, van het stellen tot aan het opleveren van de fundering, sterk wordt teruggebracht. Bovendien is de Superkist een blijvende isolerende bekisting; de Trekpennen blijven na de betonstort zitten.

De voordelen van Superkist

  • Sneller realiseren van een EPS fundering
  • Beter resultaat met minimaal materiaalgebruik
  • Makkelijker betonvlakken na de stort
  • Vlakke en strakke bovenzijde van de funderingsbalk(en)
  • Blijvende isolerende bekisting

Superkist verkrijgbaar in diverse maten

Met vijf breedtematen en de gangbare hoogtemaat van 500 mm, is de toepassing van de Superkist ideaal in de woningbouw en lichte utiliteitsbouw. Uit de praktijk blijkt dat vooral bij houtskeletbouw, woningen met een lichtere constructie of aanbouwen, je ook met een lagere funderingsbalk (<500 mm) uit de voeten kunt. Speciaal voor deze woningen en gebouwen met een lager eigen gewicht heeft de Hoop Pekso de Superkist met een hoogte van 400 mm en 450 mm toegevoegd aan het leveringsprogramma!

Superkist bij Bouwcenter

Ga jij aan de slag met het maken van een fundering? En wil je het liefst topkwaliteit leveren én snel en efficiënt opleveren? Kies dan voor de Superkist van De Hoop Pekso. Superkist is verkrijgbaar in diverse maten. Voor iedere klus wel een passende Superkist dus. Wil je meer informatie over dit product of direct in je bus laden? Kom dan langs bij een Bouwcentervestiging bij jou in de buurt. We helpen je graag verder.