IKO: meer dan een leverancier

IKO B.V., meer dan een leverancier van bouwmaterialen

IKO is een toonaangevend producent van dakbedekkingsmaterialen, vloeibare waterdichting en isolatie. Met meer dan 30 fabrieken en 4500 werknemers wereldwijd is IKO een speler van wereldformaat in dit marktsegment.

Dit wist je waarschijnlijk al wel. Maar bij IKO is het de dagelijkse missie om naast duurzame en ecologisch verantwoorde waterdichtings- en isolatie-totaaloplossingen te ontwikkelen, de klant zoveel mogelijk te ontzorgen.

Hiertoe biedt IKO tal van services aan voor alle betrokkenen bij een bouwproject. Zo verzorgt het accountteam o.a. dakinspecties, maken ze bouwfysische en/of afschotberekeningen. Het gaat dus van technische advisering bij de keuze van de dakmaterialen tot online tools om de producten goed te kunnen verwerken.

Informatie, verwerking en bestekteksten

Zo kun je via de website van IKO van alle beschikbare producten datasheets inzien en downloaden. Deze zijn altijd up-to-date zodat je altijd met de juiste data aan de slag kunt. Ook documenten als DOP’s, KOMO-attesten etc. zijn hier beschikbaar. Een bestektekst van jouw gewenste daksysteem nodig? Geen punt! Hier stel je deze met het grootste gemak samen.

Op dezelfde website zijn van diverse producten verwerkingsrichtlijnen te vinden. Maar je kunt, op afspraak, ook gebruik maken van product- en verwerkingstrainingen op de locaties in Klundert of Leeuwarden. Je kunt je hier inschrijven voor zo’n training.

BIM app

Nieuw is de uiterst geavanceerde online IKO BIM-tool. Deze tool integreert alle essentiële informatie van IKO-producten én systemen in één digitale omgeving, toegankelijk voor alle BIM-gebruikers in een project.

Het kan niet makkelijker: alle relevante info over het IKO product of systeem in 1 muisklik

Revit bestanden downloaden was al mogelijk op de IKO-website. Maar IKO gaat nu nog een stap verder met deze nieuwe toepassing. Zo krijgt een architect of aannemer via zijn pc of tablet met één klik toegang tot alle info over een IKO waterdichtingssysteem zodat alles via BIM perfect volgens de bouwvoorschriften en -eisen kan worden geïmplementeerd en gecontroleerd.

Wil je zelf aan de slag met de tool? Check de video en zie hoe gemakkelijk het gaat.

Zelf aan de slag? Start hier de BIM tool! Naast BIM data biedt de tool ook allerlei andere relevante informatie van IKO producten en systemen.

JOUW BOUWCENTER

Ben je benieuwd naar de producten bij Bouwcenter? Vraag het na bij jouw Bouwcenter.