AXA: vakantieklusser

Het is nu de ideale tijd om lekker in en om het huis te klussen. De zon schijnt, de verf droogt snel, kortom aangenaam weer om aan de slag te gaan! Door standaard klusjes te combineren met het vervangen van je hang- en sluitwerk sla je twee vliegen in een klap. Je maakt je woning mooier én inbraakveilig op cruciale plekken. Zo kan je het huis met een gerust gevoel achterlaten.

1. Raamkozijnen verven? Vervang ook de raamsluitingen voor een mooi geheel

Laat de raamkozijnen er fris uitzien door een nieuwe laklaag en vervang tegelijk je oude raamsluitingen. Kies bijvoorbeeld voor witte producten en laat ze mooi wegvallen in het kozijn (afbeelding 2). Op deze manier vallen de producten nauwelijks op en is het een mooi geheel. Of ga je voor de zwarte uitvoeringen van de producten om juist de producten op te laten vallen, omdat dit mooier past bij de rest van je interieur (afbeelding 3 en 4).

Afbeelding-1-AXA.jpg

De AXAflex Security (afbeelding 1) is wegdraaibaar en toepasbaar op zowel houten-, kunststof- als metalen ramen en kozijnen. Dit product voldoet aan de eisen op het gebied van inbraakwerendheid volgens het Bouwbesluit en Politiekeurmerk Veilig Wonen.

De Telescopische uitzetter (in afbeelding 2 en 4) heeft een dempingsveer om onverwachte schokken goed op te kunnen vangen en is toepasbaar op zowel naar buiten- als naar binnendraaiende ramen. Doordat het raamvoetje beter bereikbaar is dan bij andere uitzetters is de montagetijd aanzienlijk verkort én is een rechte montage verzekerd.

Tip: monteer de uitzetter aan de bovenkant van het kozijn, zo wordt deze niet nat tijdens het ramen zemen en kan het beddengoed makkelijk luchten uit het raam.

2. Deurkozijn verven? Vervang gelijk je beslag door veiligheidsbeslag

Ben je je deur aan het verven, vervang dan gelijk het deurbeslag door veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging. Door het kerntrekcupje op het beslag is het op afstand zichtbaar dat jouw deur goed beveiligd is.

Het AXA premium veiligheidsbeslag past op vrijwel alle soorten sloten, ook op meerpuntssluitingen. Dit beslag is eenvoudig en snel te monteren omdat het geen losse onderdelen bevat en niet hoeft te worden nagesteld. Het gepatenteerde veersysteem stelt het beslag automatisch in op de lengte van de cilinder (instelbereik 9-15 mm).

3. Zorg ook voor goede schuur- en garagedeur beveiliging 

De laatste tijd wordt er veel meer ingebroken en schuren en garages (bron AD). Hierom is het belangrijk om ook op deze deuren goede beveiliging te hebben. Door ook op deze deuren veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging te monteren is de kans kleiner dat een inbreker de schuur of garage inkomt of daar gereedschap vindt om alsnog het huis binnen te komen.

n.b. per ingang van 1 juli 2020 stelt Politiekeurmerk Veilig Wonen kerntrekbeveiliging (of cilindertrekbeveiliging) verplicht voor schuur- en bergingsdeuren. Dit geldt zowel bij renovatie van bestaande woningen als bij nieuwbouwwoningen, aldus PKVW.

Vakantieklusser, wil je meer informatie over deze klusjes bezoek jouw Bouwcenter of deze pagina