Dat werkt een stuc beter!

MET STRIKOTHERM UNI-C PLEISTERPLATEN

Heb je voor jouw project een lichtgewicht pleisterplaat nodig met ongekende technische én esthetisch mogelijkheden? Toepasbaar op elke onregelmatige ondergrond? Sterk én buigzaam? Geschikt voor binnen én buiten? Dan kunnen we de Strikotherm Uni-C Pleisterplaat van harte aanraden!

Strikotherm is een van de drie specialistische merken van Strikolith: de bekende fabrikant en leverancier van gevel-, wand- en plafondafwerkingen. Het pleisterplaatassortiment van Strikotherm bestaat uit twee typen pleisterplaten, die beide uitstekend toepasbaar zijn op ondergronden van houtskelet, staal en metalstud.

Op deze plek zoomen we in op de Strikotherm Uni-C Pleisterplaat, waarvan we de belangrijkste feiten voor je op een rijtje zetten. 

Uni-C-keramisch-DEF.png

PLEISTERPLATEN VOOR NIEUWBOUW EN RENOVATIE

Nieuwbouw of renovatie, uitbouw of opbouw, binnen of buiten; het maakt voor de moderne Strikotherm Uni-C Pleisterplaten (Brandklasse A1) allemaal niet uit. Binnen zijn ze geschikt voor wanden en plafonds. Buitenshuis fungeren de Strikotherm UNI-C Pleisterplaten – in Strikotherm Systeem OPEN – als steunplaten voor wand- en gevelbekleding, als wandopbouw in stalen of houten framewerk en als (brandwerende) betimmering.

PLEISTERPLATEN VOOR ELKE SITUATIE

In welke situatie dan ook kunnen deze pleisterplaten het probleem van vochtige gevels voorkomen. Door continue beluchting ontstaat een gevelopbouw die een zeer snelle afvoer van bouwvocht garandeert. Dankzij hun ongekende technische en esthetisch mogelijkheden kun je op elke onregelmatige ondergrond uit de voeten met deze pleisterplaten, mede omdat stijl en regelwerk flexibel zijn qua maatvoering.

UNIEKE EIGENSCHAPPEN STRIKOTHERM UNI-C PLESITERPLAAT

De Strikotherm UNI-C Pleisterplaten wegen slechts 11,6 kg per vierkante meter, wat uitzonderlijk licht is. En dat is natuurlijk een stuc lekkerder werken! Je kunt deze vocht- en schimmelwerende platen – van 240 bij 120 cm – bovendien heel makkelijk met een stanleymes op maat snijden, net als bij gipsplaten, maar dan zonder fijnstof achter te laten op de bouwplaats. Dat scheelt ook weer. Vervolgens kun je ze met schroeven fixeren. Verder zijn de Strikotherm UNI-C Pleisterplaten zo flexibel dat je er rondingen mee kunt bekleden. 

OVER STRIKOLITH

Strikolith is voor (onder andere) de professionele verwerker niet alleen de leverancier maar ook de sparringpartner op het gebied van wand-, gevel- en plafondafwerking. Deze fabrikant levert een breed assortiment van vooruitstrevende producten, zodat jij meer meters maakt in minder tijd. Met oog voor belangrijke thema’s als opslag, veiligheid, duurzaamheid en natuurlijk kwaliteit.

Wil je graag weten welke rol deze pleisterplaten kunnen spelen bij jouw project? De specialisten bij jouw Bouwcentervestiging helpen je graag verder.