Murfor Compact

Het wapenen van binnen- en buitenmetselwerk gaat snel een eenvoudig met Murfor® Compact, dé metselwerkwapening op rol. Met een rollengte van 30 meter kan de wapening in lange doorlopende lengtes droog op de steen gelegd worden en op de juiste lengte(s) afgeknipt worden. Vanwege de lange lengte is er minder materiaalverlies in vergelijking met de kortere traditionele lengtes van 3,05 meter.

Dankzij het compacte formaat en de unieke structuur gaat plaatsen zeer snel én efficiënt. Heb jij de Murfor® Compact metselwerkwapening al uitgerold?

De wapening bestaat uit een maas van constructieve staaldraden die bij elkaar worden gehouden door een verweven glasvezeldraad. Door deze unieke samenstelling heeft de wapening een zeer hoge treksterkte. De sterke structuur van de wapening verkleint de kans op scheurvorming en versterkt het metselwerk van binnen- en buitenmuren. Het voorkomt bijvoorbeeld scheuren boven ramen en deuren en kan er toe bijdragen om de dilatatieafstand te verlengen, hoekconstructies te verstevigen of belastingen gelijkmatig te verdelen.

blobid0.jpg

Murfor® Compact is nu ook speciaal ontwikkeld voor cellenbetonblokken!

Het wapenen van een muur van cellenbetonblokken loopt voortaan óók op rolletjes. Murfor® Compact A is speciaal ontwikkeld voor het wapenen van cellenbetonblokken. De revolutionaire metselwerkwapening op rol is onder metselaars een graag gezien product voor het wapenen van binnen- (rood) en buitenmuren (blauw). De witte variant voor lijmvoegen maakt het wapenen van lijmwerk vele malen eenvoudiger en sneller.

Murfor® Compact is in drie varianten beschikbaar. Murfor® Compact I (Interieur) is speciaal ontworpen voor metselwerk in een droge omgeving. Denk hierbij aan betonblokken en keramische binnenmuurstenen.

Voor buitenmuur- en gevelmetselwerk is Murfor® Compact E (Exterieur) voorhanden. Dit type is geschikt voor metselwerk in een vochtig omstandigheid. Murfor® Compact E zorgt voor een strakke, duurzame gevel.

Speciaal voor cellenbetonblokken is Murfor® Compact A ontwikkeld. Dit type is geschikt voor lijmvoegen.

Voordelen van Murfor® Compact:

  • Handig formaat en licht van gewicht
  • Efficiënte en langdurige bescherming tegen hinderlijke scheurvorming
  • Snelle en eenvoudige verwerking
  • Eenvoudig transport en opslag
  • Minder knipverlies - minder afval

Wil je meer weten? Vraag er naar bij jouw Bouwcenter voor meer informatie!