NoVuLam revolutie in prefab

Geen spoortje twijfel

De prefab-industrie wil graag het bouwproces optimaliseren en de faalkosten verlagen. Vanuit die gedachte heeft de wereld van casco-bouwelementen steeds meer behoefte aan bredere en hogere sporen van hout. Maar hoe komen we daaraan?

Die roep om grotere formaten klonk binnen de prefab daken- en trappenindustrie luider en luider. De bestaande zagerijen hadden daar geen antwoord op, omdat hun machines massief hout tot slechts maximaal 300 millimeter kunnen schaven. Er was een revolutie nodig om grotere, langere en dikkere producten uit één stuk te kunnen maken.

Het ‘gecertificeerde’ antwoord

NoVuLam® heeft die impasse sinds enkele jaren doorbroken, met de ultra-lange (tot 13,5 meter) en extra brede (tot 400 millimeter) houten sporen. Dit ‘gecertificeerde’ antwoord op de beperking van massief hout kwam niet uit de lucht vallen; oprichter Ewout Veldboom heeft meer dan veertig jaar ervaring binnen de houtbranche, met name binnen de industriële houtverwerkende industrie. Hij beschouwde het als zijn missie om deze grote formaten te realiseren en ging met succes op zoek naar productiemogelijkheden.

imagegrl1c.png

Hoge en brede sporen uit één stuk

Met als resultaat de NoVuLam® sporen uit één stuk voor daken, trappen, emballage en meubilair. De sporen zijn opgebouwd uit vurenhouten lamellen en verlijmd tot breedtes variërend van 320 tot 400 mm, met een dikte van 30 mm en een maximale lengte van 13.500 mm. De panelen voldoen aan de sterkteklasse GL24, wat het mogelijk maakt om delen van de staalconstructie te vervangen door hout. NoVuLam® sporen beschikken bovendien over het Europese CE-certificaat, het DoP-certificaat én worden geleverd met het FSC Mix Credit certificaat.

Efficiëntere productie en brede toepassingen

NoVuLam® levert de flexibiliteit om bredere, dikkere en langere producten te realiseren. Dit maakt een efficiëntere productie mogelijk van extra lange dak- vloer- en geveloverspanningen. En daar blijft het niet bij. Deze panelen – die krimpproblemen voorkomen en kaarsrecht blijven! – zijn de afgelopen twee jaar ook toegepast in onder andere scharnierende dakkappen, HSB-wanden en prefab trap-/leidingschachtwanden. Met deze sporen bereik je eenvoudig een RC-waarde van 6.0 en hoger. Vergeet ook niet dat deze sporen extra diepte creëren voor het aanbrengen van een dik isolatiepakket in een gevel.

Samengevat: NoVuLam® levert meerwaarde voor het bouwproces en draagt daarmee bij aan de kwaliteit, duurzaamheid en het comfort van woningen en gebouwen!

Benieuwd naar de mogelijkheden van dit revolutionaire product voor jouw specifieke project? De specialisten van jouw Bouwcenter helpen je graag verder.