Overkapping voor veranda maken of vernieuwen

De tijd is weer aangebroken voor projecten in de buitenlucht. Niet alleen in de tuin, maar ook aan huis. Nu willen mensen werk maken van de overkapping van hun terras, carport, veranda of pergola. En tegenwoordig is dakbeglazing van kunststof heel gebruikelijk. Wat zijn voor jou als vakman dan de beste opties als het gaat om kanaalplaten en verandaprofielen?   

In dit blog schijnen we het licht op de kanaalplaten en verandaprofielen van thyssenkrupp Plastics Nederland, met ruim vijftig jaar ervaring in de industrie-, reclame- en bouwsector een toonaangevende leverancier op het gebied van kunststoffen en toebehoren.

Slider_Thys_0003_Luxeline-01.png

DE JUISTE KANAALPLATEN VOOR ELKE VERANDA EN SERRE

Voor alle denkbare veranda’s en serres beschikt thyssenkrupp Plastics Nederland over de juiste kanaalplaten: MAKROLON® en PLEXIGLAS®. Deze meerwandige platen, ook bekend als ‘tunnelplaten’, zijn vlakke en transparante lichtplaten, die bestaan uit minstens twee lagen kunststof. Daartussen vormen kleine tussenschotjes naast elkaar open holle ruimtes, in de volksmond ook wel tunnels of kanaaltjes genoemd.

Hieronder staan de drie pijlers onder het terrasoverkappingssysteem van deze leverancier, die de gewenste kanaalplaten, aluminium profielen en montagematerialen in één pakket kan leveren.

1. MAKROLON® KANAALPLATEN: SLAGVAST EN BREUKVAST

MAKROLON® kanaalplaten van polycarbonaat zijn zeer slagvast en breukvast en daardoor heel gebruiksvriendelijk. Het geringe gewicht maakt de montage eenvoudig en een lichtgewicht onderconstructie mogelijk. Deze meerwandige kanaalplaten voldoen aan de hoge eisen op het gebied van isolatie en zorgen daardoor voor een aangename leefomgeving. Deze UV-bestendige kanaalplaten zijn voorzien van een anti-algenlaag, gebaseerd op nanotechnologie. Een technisch hoogstandje, dus!

2. PLEXIGLAS® KANAALPLATEN: WEERSBESTENDIG EN ISOLEREND

Hagel, storm, ijs: kom maar op! De PLEXIGLAS® kanaalplaten zijn buitengewoon weersbestendig en isolerend, omdat ze zijn gemaakt van een speciaal versterkt acrylaat. De zonwerende platen beschermen tegen de hitte, zorgen voor aangename temperaturen onder het verandadak en desgewenst voor een maximale lichtdoorlaat. Dankzij innovatieve technologieën hebben PLEXIGLAS®-kanaalplaten een lange levensduur en zijn ze nagenoeg zelfreinigend. Een klasse apart.

3. VERANDAPROFIELEN: THERMISCH EN NIET-THERMISCH

Voor de verdere afwerking van een terras, carport, veranda of pergola heeft thyssenkrupp diverse profielsystemen beschikbaar, geschikt voor de deskundige montage van kanaalplaten, vlakke platen en isolatieglas, op zowel metalen als houten onderconstructies. Je kunt daarbij kiezen uit niet-thermisch onderbroken ALWO-Varioprofielen en thermisch onderbroken ALWO-thermoprofielen.

Wil je veilig, snel en goedkoop een overkapping maken? Zonder verbindingsprofielen? Het klikpaneel uit polycarbonaat is dan de beste keuze. Je monteert de panelen op dwarslatten, wat ideaal is voor de renovatie van bestaande golfplatendaken. Normaal gesproken kan de bestaande onderconstructie dan ook behouden blijven.

EN VOOR EEN SFEERVOLLE TERRASOVERKAPPING!

Natuurlijk zitten mensen op hun veranda voor de gezelligheid. Daarom goed om te weten dat thyssenkrupp Plastics Nederland alles in huis heeft voor een sfeervolle terrasoverkapping. Je kunt de veranda’s dan ook geleverd krijgen met verschillende sierlijsten, eventueel voorzien van passende verlichting. 

Meer weten over de mogelijkheden en verschillende producten van deze kanaalplaatsoorten en verandaprofielen? De specialisten van jouw Bouwcenter staan voor je klaar!