Het duurzame alternatief voor heien en trillen

Alles valt of staat met een goede fundering. Bepalend bij de keuze voor een goede fundering zijn uiteraard de constructie en de grondsoort. Hoe zorg je, bijvoorbeeld, voor een stevige fundering onder een veranda, die tegen de woning aan ligt? Op een moeilijk bereikbare werklocatie, waar je geen risico wilt lopen met trillingen? En wat als je een fundering wilt maken in veen- of kleigrond?  

Weenk Schroeffundering (WSF) biedt duurzame en solide oplossingen voor de fundering van talloze bouwwerken, waaronder een tuinhuis, overkapping, schuur en blokhut. Een schroeffundering is het alternatief voor betonpoeren, geschikt voor iedere bouwwijze, dat je als vakman snel en efficiënt kunt laten realiseren.

Wat is schroeffundering?

We kunnen ons voorstellen dat het begrip schroeffundering niet bij iedereen bekend is. Het belangrijkste om te weten, is dat het gaat om een ‘bodemverdringende’ fundatiepaal met een holle of massieve (nieuw!) punt, en schroefdraad om die paal erin te kunnen draaien. In de meeste gevallen monteert WSF het schroeffundament op een betonstrook of -vloer. Wanneer die ontbreekt, kan het ook op een ringbalk die het draagvermogen verdeelt.

Hoe werkt het?

Schroeffundering is een eenvoudig principe, waarbij de schroefdraad zich vastgrijpt in de gecomprimeerde bodem. Met als resultaat een goede belastingscapaciteit én een stevig fundament, stabieler dan, bijvoorbeeld, een heipaal. Voor jouw beeld: zoals schroeven steviger in hout zitten dan spijkers. En nadat WSF deze fundering heeft geplaatst, kun je als vakman direct verder met jouw werk!

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Het grote voordeel is dat WSF amper werkruimte nodig heeft om de schroeffundering te plaatsen. Dat is bij het heien of trillen van palen wel een ander verhaal! Gevolgschade door trillen of hinder voor de omgeving is bovendien geen issue. Handig is ook dat de fundering niet alleen goedkoper en duurzamer is dan traditionele fundering, maar ook dat het sneller geplaatst en direct belastbaar is. Als vakman kun je dus meteen doorpakken. Zonder gedoe met cement, beton en graafwerk.

schroeffundering-800x500.png

Wanneer een massieve schroefpunt?

Een holle schroefpunt is de standaard, maar bij bodemstructuren met puin of oerlagen bestaat de kans op vervorming of beschadiging van die schroefpunt. Met een massieve schroefpunt kun je vervorming van het schroeffundament – en daarmee een verlaging van de draagkracht – onder de grond voorkomen. Bijkomend voordeel is dat je deze schroeffundering altijd tot de benodigde diepte kunt installeren en dus geen compromissen hoeft te sluiten over de montagediepte.

Wat kan WSF voor je betekenen?

In vrijwel elke ondergrond kun je een goede schroeffundering plaatsen voor een tuinhuis, overkapping, schuur en blokhut. Weenk Schroeffundering (WSF) heeft een groot assortiment schroeffundamenten voor elke grondsoort, ook voor veen- of kleigrond. De schroeffundamenten zijn bovendien verlengbaar, zodat je ze ook kunt gebruiken bij een draagkrachtige bodemlaag op grotere diepte. Naast het verkopen van en adviseren over schroeffunderingen, kan WSF de complete montage van het schroeffunderingsproduct voor je verzorgen. In dat licht beschikt deze groothandel over een groot arsenaal montagemachines, transportmiddelen en testapparatuur.

Nieuwsgierig geworden naar dit duurzame en kostenefficiënte alternatief voor heien en trillen? Vraag bij jouw Bouwcenter-vestiging naar de mogelijkheden van een schroeffundament voor jouw project.