Woning uitbreiden of verbouwen?

Met een aanbouw van een serre, garage of kantoor creëer je extra leefruimte. Belangrijk is dat de aanbouw past bij de stijl van de woning zodat het een mooi geheel wordt. Kies daarvoor exact dezelfde kleuren en materialen als de woning of juist het tegenovergestelde, zodat het contrasterend wordt. Een voorbeeld hiervan is een houtlook aanbouw bij een stenen woning, hiermee creëer je een warme en sfeervolle uitstraling. Vaak is dit ook makkelijker realiseerbaar dan exact dezelfde stenen te vinden. Ben je op zoek naar een houtlook, betonlook of kleurrijke gevel? Cembrit biedt diverse vezelcement-producten, die perfect geschikt zijn voor je aanbouw!

Houtlook gevel

Voor de gevel van dergelijke aanbouwen is de Cembrit Plank een economisch verantwoord product dat gemakkelijk te verwerken is. Cembrit Plank heeft de uitstraling van hout, maar de voordelen van duurzaam vezelcement. Cembrit Plank is beschikbaar in twee varianten: Glad en Cedar. Cembrit Plank Cedar heeft een natuurlijke houtnerfstructuur met veel variatie en een esthetische, duurzame kleurlaag. De Cembrit planken zijn nauwelijks te onderscheiden van geschilderd hout.

houtlook1.png

Kleurrijke gevel

Haal het uiterste naar boven door te kiezen voor een kleurrijke gevel. Complementaire kleuren zorgen voor een speels en levendig effect. Cembrit gevelpanelen zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren. Het kleurenpalet is ontwikkeld door een team van architecten, designers en Cembrit specialisten. Gebaseerd op de natuur, heeft dit team een kleurenpalet ontworpen dat zowel kalmeert als prikkelt.

Betonlook gevel

De betonlook geeft het geheel juist een strak en industrieel uiterlijk. Een product dat in deze gevallen vaak gekozen wordt, is de Cembrit Construction RAW, een onbehandelde vezelcementplaat met een authentieke grijze betonlook. Ook Cembrit Patina Original is een product die deze gezochte betonlook geeft. Alleen is deze vezelcementplaat, ten opzichte van de Cembrit Construction RAW, beschikbaar in verschillende kleurtinten en heeft de plaat een geschuurd oppervlak.

Voordelen van vezelcement

Cembrit-vezelcementproducten zijn dun en licht, maar tegelijk ook uiterst stevig en bestand tegen nagenoeg alle invloeden van buitenaf. Dat combineren ze met esthetiek en een hoge brandveiligheidsnorm A2. Deze bijzondere combinatie van eigenschappen biedt volop ruimte voor creativiteit.

Service Cembrit

Cembrit biedt een ruime keuze aan kwalitatief hoogwaardige producten voor allerlei toepassingen. Zo bieden vezelcement gevelpanelen een brede range aan esthetische mogelijkheden, die passen in de hedendaagse architectuur. Maar ook over, onder andere bouwkundige thema’s, als brandveiligheid van gevels adviseert Cembrit je graag. 

Wil je meer weten? Vraag erna bij jouw Bouwcenter. Vind hier de dichtstbijzijnde vestiging bij jou in de buurt.