De Thuisvester

Opdrachtgever woningcorporatie Thuisvester
Aannemer De Kok Bouwgroep
Bouwcenter Bouwcenter Logus Roosendaal
Omvang (gevel)renovatie 162 huurwoningen Oosterhout
Uitvoer 2019

Ambitie woningcorporatie De Thuisvester

Woningcorporatie Thuisvester zet vol in op het verduurzamen van bestaande huurwoningen. De ambitie is om eind 2050 het hele woningbezit CO2-neutraal te maken. De Kok Bouwgroep, aannemer, kreeg de opdracht om om de komende drie jaar 600 woningen te verduurzamen, waaronder 3 blokken van 54 appartementen. Een grootschalig project, waarbij de complete gevel werd vervangen in bewoonde staat. Bouwcenter Logus Roosendaal adviseerde en leverde de Wienerberger/ Daas ClickBricks, een eenvoudig te verwerken droogstapelsysteem. 

De bouwwerkzaamheden

De Kok Bouwgroep wordt voortdurend ingeschakeld bij grootschalige verduurzamingsprojecten. En dat merkt Toon Taks, directeur bij de Kok Bouwgroep, maar al te goed. ‘Tien jaar geleden was dat anders. Nu ligt de focus op het verduurzamen van veel woningen, zoals bij deze appartementen.’ De Oosterhoutse appartementen werden grondig aangepakt. De verouderde jaren ’60 constructie vertoonde gebreken. Dusdanig dat De Kok Groep de complete buitengevel vernieuwde. ‘De bestaande constructie van glas en polymeerbeton maakte plaats voor een geïsoleerde gevel, opgebouwd uit ClickBricks.’ Het plaatsen van HR++ glas in de kunststof kozijnen, dakisolatie en het vervangen van het verwarmingssysteem, veranderde het energielabel D in A. De ingrijpende gevelwerkzaamheden waren essentieel om die sprong te maken, aldus Taks. ‘Een toegevoegde waarde, dát zeker!’.

Met ClickBricks werk je door, onder iedere weersomstandigheid!

ClickBricks droogstapelsysteem   

Bas Coppens, commercieel manager bij Bouwcenter Logus Roosendaal, adviseerde Taks het ClickBricks systeem. Een schot in de roos, zo blijkt. ‘ClickBricks verwerk je droog. Ideaal, want mijn mannen werken gewoon door, zelfs in winterse omstandigheden! Maar het systeem biedt naast praktische, ook esthetische voordelen. ‘Een ClickBrick gevel is erg strak en modern. Naden en voegen zijn verleden tijd, aldus Taks. En, zo voegt Coppens aan, ‘de steen is onderhoudsvriendelijk. Interessant, zeker voor een woningcorporatie. Je hebt geen voegwerk, dat later vervangen moet worden.’ Daarnaast is de ClickBrick steen oersterk. ‘Scheurvorming komt niet voor, omdat je geen voeg hebt’, aldus Taks. Zowel De Thuisvester als de bewoners zijn dan ook erg enthousiast over het eindresultaat. ‘Jazeker! De gevel heeft een luxe uitstraling en de bewoners profiteren van lage stookkosten. Een win-win situatie’, aldus Taks.

Bouwcenter Logus Roosendaal kent zijn klant

De Kok Bouwgroep werkt al jaren intensief samen met Bouwcenter Logus Roosendaal. En dat is niet voor niks. ‘We hebben een duurzame relatie. Zij leveren ons 80% van de bouwmaterialen en hebben aan een half woord genoeg. Zij adviseerde ons het ClickBrick systeem en legde contacten met de leverancier, die met ons meedacht in het eerste project’, geeft Taks aan.  Coppens onderschrijft dit. ‘We zijn de verbindende factor tussen klant en leverancier. Handig, want Wienerberger/ Daas, producent van ClickBricks stenen, adviseerde Toon goed over de verwerking.’ Maar dat is zeker niet alles. ‘Op tijd aanleveren tegen een scherpe prijs, dát is waar wij goed in zijn’, aldus Coppens. En dat werkt goed. Daarom hoop ik dat we nog veel mooie projecten mogen uitvoeren met De Kok Bouwgroep.’