De Groene Zoom – Harderwijk

Project  De Groene Zoom, Harderwijk
Architect  Architecten uit Nijkerk
Opdrachtgever  15 verschillende particulieren
Aannemer       Bouwbedrijf HEUTBOUW uit Genemuiden
Onderaanemer  Bouwbedrijf Huenestein uit Doornspijk

Opleveringsdatum: medio 2021

De Groene Zoom is de stadsrandzone ten zuiden van Drielanden: een groen, stedelijk uitloopgebied tussen Ermelo en Harderwijk. In het groene gebied komen woningen, een park, en mogelijkheden voor sport en uitgaan.

In deze wijk worden 15 woningen gebouwd door bouwbedrijf HEUTBOUW. De schuurwoningen (acht tweekappers en zeven vrijstaande huizen) zijn ontworpen door Fier Architecten uit Nijkerk van Alex Drost en Willem-Alex Jansen. “Elke bewoner in het CPO-project had individuele wensen. Met die diversiteit toch eenheid uitstralen was een uitdaging’’, aldus de compagnons. Het resultaat is twee brinken met erfbebouwing die verwijst naar schuren en boerderijen. “Altijd een kap, geen dakkappellen, twee soorten pannen en metselwerk en een groene haag om de tuin.’’

De gevels moesten worden voorzien van gevelbekleding inclusief achterliggende isolatie. Bouwcenter Concordia Elburg heeft samen met de klant ( bouwbedrijf Huenestein uit Doornspijk ) een plan van aanpak/planning inclusief de nodige details behandeld en uitgewerkt, waarbij de juiste montage extra belangrijk was in verband met garanties. Het team van Bouwcenter Concordia Elburg heeft geadviseerd over de te gebruiken materialen in samenwerking met Isobouw, Fischer en Interfaca. Uiteindelijk is gekozen voor deze gevelopbouw:

  1. Isobouw Slimfort, ideaal voor verwerking van het achterhout
  2. Bevestigingsmateriaal van Fischer
  3. Houten geïmpregneerd regelwerk, passend op de Slimfort
  4. Afwerking met Dumowood channelsiding (21x142 en 21x190mm geborsteld RAL 9005)
Eindresultaat

Wens je meer informatie te ontvangen over dit project? Vraag ernaar bij jouw Bouwcenter Concordia Elburg!