Punt West

Op het puntje van het eiland Goeree-Overflakkee wordt nog hard gewerkt aan de afronding van Punt-West Hotel & Beachresort. Het unieke resort is gesitueerd rondom een idyllische baai aan het water van de Grevelingen. De 67 exclusieve strandvilla’s zijn duurzaam gebouwd met natuurlijke materialen, duurzame energie en vooruitstrevende technische voorzieningen. Het project is geïnitieerd door Zeelenberg Architectuur & Ontwikkelingsmaatschappij. Bouwcenter Esselink levert een groot deel van het materiaal voor dit project.

Jan-Paul Bron 

Architect bij Zeelenberg Architectuur & Ontwikkelingsmaatschappij, Ouddorp 

Wat waren de uitdagingen binnen dit project? 

Het uitgangspunt is geweest om een nieuwe stap te maken in recreatieve ontwikkeling en een enorme impuls te geven aan de toeristische economie van het eiland. Dat is helemaal gelukt.

Waarin heeft zich dat geuit?

Dit project heeft een high end level van recreatieve ontwikkeling die in Nederland nog niet bestaat. We hebben het ontwerp zo gemaakt dat alle belangen die er spelen hebben samengebracht. Dat is een spectrum van allerlei duurzaamheidsfacetten: landschappelijke inpassing, recreatief medegebruik van de oever, waterkwaliteit, verstandig omgaan met energieverbruik, beperking van transportbewegingen, gebruik van duurzame materialen én energieverbruik. 

Punt-West: een ambitieus plan in next level leisure en duurzaamheid.

En zo kwam je bij Bouwcenter Esselink terecht.

Juist bij die werkgelegenheid hebben we erop ingestoken dat we alleen maar met regionale bedrijven werken. Bouwcenter Esselink is een gerenommeerd bedrijf in de directe omgeving van het project. Wij zijn meer dan tevreden met de uitstraling en de bouwkwaliteit die aannemer Van den Nieuwendijk en Bouwcenter Esselink hebben gerealiseerd. De samenwerking tussen ons als architect, de aannemer en Bouwcenter Esselink hebben wij als zeer prettig ervaren; er is altijd open overlegd en goed geadviseerd over de toe te passen materialen. Een inspirerende samenwerking met een topproject als resultaat.

 

Koos Goedegebuur

Commercieel Directeur bij Bouwcenter Esselink, Middelharnis

Hoe zijn jullie bij dit project betrokken geraakt?

We hebben een nauwe connectie met zowel aannemingsbedrijf Van den Nieuwendijk als houtskeletbouwfabriek TopCasco uit Heinkenszand. Wij hebben gezamenlijk adviezen gegeven over hoe er gebouwd zou moeten worden en met welke duurzame materialen. Uiteindelijk hebben we gezamenlijk het complete houtskelet voor dit project geleverd.

Welke duurzame materialen hebben jullie nog meer geleverd?

We hebben 150.000 meter gevelbekleding van thermisch verduurzaamd hout geleverd. Bij de productie hiervan is enkel gebruikgemaakt van warmte gegenereerd uit bijvoorbeeld de verbranding van afvalhout. Daarna is deze voorzien van een sealer, waardoor het hout egaal vergrijsd en niet behandeld hoeft te worden. Dat sluit perfect aan bij de duurzame uitstraling die de architect voor ogen heeft.Naast het hout hebben wij ook al het sanitair geleverd en al het beton voor de funderingen en de vloeren. Alle betonmortel komt bovendien uit onze eigen betoncentrale en is voorzien van het keurmerk Beton Bewust.

Wat was de grootste uitdaging binnen dit project?

Het ging om enorme aantallen. Maar de samenwerking met alle lokale partijen is vlekkeloos verlopen en daar zijn we best trots op!

Terug naar referentieprojecten