Kellebeek College

Het Kellebeek College in Roosendaal is een ROC met opleidingen voor Zorg en Welzijn. De multifunctionele accommodatie van 15.000 m² bestaat uit les- en praktijklokalen, een theater, een kantine en een prachtige daktuin. Vanuit de behoefte naar huisvesting die beter aansloot bij de wensen en groei van het ROC, is het door architect Jeanne Dekkers ontworpen nieuwe pand gerealiseerd door Slokker Bouwgroep. Dit alles in nauwe samenwerking met bouwmaterialengroothandel Bouwcenter Nelemans.

Niels Verhoeks

Werkvoorbereider bij Slokker Bouwgroep, Breda.

De nieuwbouw kreeg ronde vormen. Deze rondingen maakten de engineering en uitvoering van het bouwwerk complex. De kozijnen moesten eveneens in een ronding lopen, en ook nog eens goed op elkaar aansluiten. Verder waren het grote aantal details en het hoge bouwtempo ook een enorme uitdaging. Bouwcenter Nelemans heeft hier heel goed op ingespeeld.

Waarin heeft zich dat geuit?

We hebben het pand opgedeeld in secties van de bouwrouting. Bouwcenter Nelemans heeft steeds aangeleverd wat wij op dat moment nodig hadden. Zij dachten actief mee, waardoor de aanlevering soepel verliep. Ook hebben zij ons goed geadviseerd wat betreft de keuze voor duurzame Europese hardhoutsoorten. Uiteraard FSC®-gecertificeerd; dat is ons beleid.

Hoe is de samenwerking tot stand gekomen?

Het werk ROC Kellebeek hebben wij verworven middels een aanbestedingsprocedure op basis van bestek en tekeningen met als gunningscriterium laagste prijs. Bouwcenter Nelemans heeft tijdens de prijsvorming slimme oplossingen bedacht. Mede hierdoor hebben wij ons kunnen onderscheiden op prijs. Wij hebben meerdere projecten met hen gedaan en zijn daar zeer tevreden over. De nieuwbouw van het Kellebeek College was een gaaf project om aan te werken en het is bovendien een prachtig referentieproject waar wij met veel plezier op terugkijken.

 

 

Twan Bastiaansen

Bedrijfsleider bij Bouwcenter Nelemans Kozijnen, Etten-Leur

Hoe zijn jullie bij dit project betrokken geraakt?

Slokker Bouwgroep zocht een samenwerkingspartner voor dit bijzondere project. Uiteraard hebben zij offertes vergeleken, maar naast de prijs ook gekeken wie hen het beste kon helpen bij het stuk engineering. Toen is Bouwcenter Nelemans in beeld gekomen. Wij werken nauw samen met Slokker Bouwgroep, met name op het gebied van projecten met FSC®-gecertificeerd hout.

Wat waren de uitdagingen binnen dit project?

Dit project was speciaal vanwege zijn ronde vormen. Alle kozijnen hadden rondingen en al die elementen moesten exact in elkaar vallen. De metingen in de rondingen hebben wij in BIM gedaan in een speciale AutoCAD-versie. We hebben geprobeerd om die rondingen elke keer na te bootsen om zo de definitieve afmetingen te bepalen. Op het hele gebouw hadden we een minimale speling van 8 – 14 millimeter. Uiteindelijk hebben we van slechts 2 van de 496 geleverde buitenkozijnen de maatvoering iets moeten
aanpassen. Dat kon heel snel in onze eigen timmerfabriek.

Hoe is de samenwerking verlopen?

Een complex project als de nieuwbouw van het Kellebeek College vraagt om een nauwe samenwerking tussen architect, aannemer en leverancier. Door proactief mee te denken is Bouwcenter Nelemans erin geslaagd om de detaillering, productie en levering van de kozijnen, ramen, deuren en gevelelementen naar tevredenheid gerealiseerd. Het is écht een enorme bouwprestatie die Slokker Bouwgroep heeft geleverd!

Terug naar referentieprojecten