Breeam: internetapotheek docmorris

Aannemer DocMorris, internetapotheek
Omvang kantoorgebouw (ca. 5.500 m²)
Ontwikkeling Bouwbedrijf Van de Ven
Bouwcenter Bouwcenter Veghel
Uitvoerdatum  februari 2015

Realisatie kantoor DocMorris internetapotheek, Veghel 

In februari 2015 heeft internetapotheek DocMorris haar nieuwe locatie op het European Business Park Avantis in Heerlen betrokken. Bouwbedrijf Van de Ven uit Veghel heeft het vier verdiepingen tellende kantoorgebouw (ca. 5.500 m²) en bijbehorende distributiecentrum (ca. 10.000 m²) in negen maanden turnkey gerealiseerd. Dit alles in nauwe
samenwerking met bouwmaterialengroothandel Bouwcenter Veghel.

Thijs de Rooij

BREEAM-NL Expert bij Bouwbedrijf Van de Ven

Wat waren de uitdagingen binnen dit project?

De directie van Bouwbedrijf Van de Ven heeft bij aanvang van het project de uitdrukkelijke wens en ambitie uitgesproken om met het nieuwe pand een twee sterren BREEAM-NLcertificaat te behalen. De hoogwaardige afwerking van het pand én de relatief korte bouwtijd maakten het een mooi en uitdagend project.

Waarom wilde Van de Ven het gebouw BREEAM_NL gecertificeerd hebben?

Het pand zou het eigendom van Van de Ven worden, dus waardebehoud was een belangrijke factor. Certificeren met BREEAM-NL heeft onder andere als voordeel dat de prestatie van een project op duurzaamheid inzichtelijk wordt gemaakt. BREEAM-NL is een erkend keurmerk, waardoor de duurzaamheidsprestatie door de markt op waarde wordt geschat. Je kunt aantonen dat je project werkelijk duurzaam is en daarbij ben je met een BREEAM-NL gecertificeerd pand ook nog eens toekomstproof.

Hoe verliep de samenwerking met Bouwcenter Veghel?

Heel goed! We werken al lang met Bouwcenter Veghel samen. Het is een betrouwbare vaste partner die we overal voor inschakelen. Zij leveren snel en hebben een groot aanbod aan artikelen. Wat bij dit specifieke project heel prettig was, is dat al het hout en plaatmateriaal van Bouwcenter standaard FSC®- en PEFC-gecertificeerd is. Zij konden ons eenvoudig en snel van de benodigde gegevens voor de certificering voorzien.

Douwe Sanders

Directeur Bouwcenter Veghel

Hoe belangrijk is duurzaamheid voor Bouwcenter Veghel?

Wij hebben een sterke en langdurige regionale binding en dat zie je terug in onze maatschappelijke betrokkenheid. Niet alleen in duurzaamheidsprojecten in de regio, maar ook in sponsoring van lokale verenigingen en charitatieve instellingen. Ook ziet Bouwcenter het als uitdaging om het aantal transportbewegingen te verminderen.

Wat waren de uitdagingen binnen dit project?

Slechts een maand voor aanvang van de bouw van het nieuwe pand van DocMorris hebben wij de aanvraag binnengekregen. Uiteindelijk heeft Bouwcenter ruim 10.000 m1 hout en 3.350 m2 plaatmateriaal geleverd.

Welke toegevoegde waarde had Bouwcenter Veghel?

Voor de BREEAM-NL certificering was het van belang dat al het hout en plaatmateriaal FSC®- en PEFC™-gecertificeerd gekeurd is. Voor ons is dat geen probleem; Bouwcenter is als bedrijf FSC®- en PEFC™-gecertificeerd en daarbij verkopen wij bijna niets anders meer dan gecertificeerd hout en plaatmateriaal. Ook zijn wij gewend om een duidelijke, gescheiden administratie voor de opdrachtgever bij te houden, zodat hij eenvoudig de benodigde gegevens ten behoeve van de BREEAM-NL certificering kan overleggen. Dat is appeltje, eitje voor ons! Kortom: Bouwcenter heeft alle kennis en materialen in huis om snel, vakkundig en duurzaam te bouwen.

Terug naar referentieprojecten