AXA Oyster

Raamsluiting en kierstandhouder ineen met de AXA Oyster®

Vind jij het ook mooier om maar één product op het raam te hebben in plaats van drie? De AXA Oyster® is het enige product op de markt dat een raamsluiting en kierstandhouder ineen is. Het zorgt voor een strak design op het kozijn en omdat er maar één product gemonteerd hoeft te worden scheelt dit aanzienlijk in de montage tijd. Dankzij de verticale positie is de AXA Oyster® in lijn met het kozijn en oogt het raam rustig en strak.


Oude situatie                              Nieuwe situatie

Één product, twee functies
De AXA Oyster® is niet zomaar een raamsluiting. Naast dat je dit product natuurlijk kan gebruiken om het raam te vergrendelen, kan deze ook gebruikt worden om veilig te ventileren. De AXA Oyster® heeft namelijk een ingebouwde kierstandfunctie waardoor er in twee standen kan worden geventileerd. Ook kan je het raam volledig openen door de AXA Oyster® helemaal te ontgrendelen. Windstoten worden opgevangen door een demper, waardoor het raam niet hard kan dichtklappen.

Veiligheid
De AXA Oyster® is gekeurd als veilig product. Door de kinderbeveiliging kunnen kinderen niet zelfstandig het raam openen. Als het raam gesloten is voldoet de sluiting aan de eisen volgens het SKG** keurmerk en Politie Keurmerk Veilig Wonen. In de twee beveiligde ventilatiestanden voldoet de AXA Oyster® aan het SKG keurmerk en is het als enige product niet manipuleerbaar van buitenaf.


Oude inbreekmogelijkheid              Nieuwe situatie

Montagetijd besparing
Omdat er maar één product gemonteerd hoeft te worden, in plaats van drie, scheelt dit enorm in de montage tijd. De AXA Oyster® kan zelfstandig gemonteerd worden op ramen met een raamhoogte tussen de 27 en 180 cm en op een raambreedte tussen de 30 en 120 cm. De AXA Oyster® zorgt voor een grotere montage tolerantie en kan het verzakken van het raam tot 4 mm opvangen. De sluitkracht kan tijdens de montage worden afgesteld.

Bediening
Om de AXA Oyster in een kierstand te zetten druk je op de hendel en gaat de sluiting open, vervolgens klikt deze automatisch in de beveiligde kierstand. Hierna kan je uit twee ventilatiestanden kiezen.


Ventilatiestand

Om het raam volledig te openen, druk je de hendel volledig naar beneden en kantel je vanuit de bovenkant de hendel uit de sluiting.


Volledige opening

De AXA Oyster® is de oplossing voor het veilig ventileren en afsluiten van het raam in één product!

JOUW BOUWCENTER

Ben je benieuwd naar de producten bij Bouwcenter? Vraag het na bij jouw Bouwcenter.