Natuurlijk Ventileren met AXA

Het belang van goed ventileren heeft de laatste tijd veel meer aandacht gekregen, maar eigenlijk was dit altijd al belangrijk. Tijdens je dagelijkse werkzaamheden in huis, denk aan strijken, koken of het opsteken van een kaarsje komt fijnstof vrij. Fijnstof zorgt voor luchtvervuiling en dit is erg ongezond voor je. Om deze fijnstof het huis te laten verlaten kan je natuurlijk ventileren.

Natuurlijke ventilatie gebeurt via roosters, of door gewoon je raam open te zetten. Op deze manier krijg je frisse lucht binnen wat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Oh ja: vergeet niet de ramen na het ventileren weer dicht én op slot te doen als je van huis gaat, dat is wel zo veilig.

Je weet nu het belang van ventileren, maar hoe doe je dat dan? Zie hieronder twee opties voor het natuurlijk ventileren in huis.

1. Ventileren met de AXA Oyster

De AXA Oyster is gekeurd als veilig product. Als het raam gesloten is voldoet de sluiting aan de eisen volgens het SKG** keurmerk en Politie Keurmerk Veilig Wonen. Maar zelfs in ventilatiestand, dé manier om natuurlijk te ventileren, is dit product SKG gekeurd. Dit betekent dat de Oyster niet manipuleerbaar is van buitenaf waardoor je dus beter beveiligd bent dan een normale raamsluiting in ventilatiestand. De Oyster heeft zelfs 2 ventilatiestanden. Zo kun je kiezen voor een kleine ventilatiestand of een ruime ventilatiestand.

De Oyster kan twee normale raamsluitingen vervangen, waardoor er maar één product gemonteerd hoeft te worden. Dit scheelt enorm in de montagetijd. De Oyster past op ramen met een raamhoogte tussen de 27 en 180 cm en op een raambreedte tussen de 30 en 120 cm.  

2. Luchten via een bovenraampje met de AXA Remote 2.0

Een andere optie om frisse lucht binnen te krijgen is het luchten via een bovenraampje.

In veel woningen zit een bovenlicht. Dit is een raampje dat bijvoorbeeld boven een keukenraam of boven een achterdeur zit. Wanneer je deze open zet, krijg je natuurlijke luchtcirculatie om zo frisse lucht binnen te halen. Het nadeel is dat deze ramen vaak lastig te openen zijn, omdat ze wat hoger liggen en je er nietzomaar bij kan. De oplossing hiervoor is de AXA Remote 2.0. De AXA Remote 2.0 is een raamopener welke met een afstandsbediening kan worden geopend. Zo krijg je toch frisse lucht in huis en dat met maar 1 druk op de knop.

Raamsluiting_Slider3.png

De Remote 2.0 is binnen 15 minuten te monteren en kan gemakkelijk worden gemonteerd met behulp van de bijgeleverde boormal en universele schroeven (4,0 x 40 mm). De standaard AXA Remote 2.0 kan ramen openen tot maximaal 130 mm en past op nagenoeg alle bovenlichten, klep- en uitzetramen tot 100 x 100 cm.

Voor meer informatie over natuurlijk ventileren, lees het blog op de website van AXA Home Security, of vraag er naar bij jouw Bouwcentervestiging!