Zorgeloos genieten van de zomer

Jij laat je woning deze zomer toch ook weer veilig achter? Of je nu vakantie in Nederland viert, er een paar daagjes op uit trekt, of toch naar het buitenland gaat. Een goede voorbereiding blijft het halve werk om weer met een gerust gevoel thuis te komen. Check dus daarom of alles op slot zit voordat je weg gaat! Check!


Ga je op vakantie?

Als je op vakantie gaat adviseren wij je om je huidige hang-en sluitwerk in en rondom je woning te controleren. Zorg er ten eerste voor dat je minimaal veiligheidsdeurbeslag met kentrekbeveiliging op je voor- en achterdeur hebt zitten. Als je ook een schuur hebt, vergeet deze deur dan ook niet. We zien namelijk dat inbrekers het steeds vaker gemunt hebben op schuren. Met dit veiligheidsbeslag is je deur zichtbaar beveiligd tegen kentrekken of cilindertrekken. Zo kan je met een gerust gevoel op vakantie én weer thuiskomen.

Zomercampagne v1.3.00_00_32_24.Still012.jpg veilig-met-vakantie-kerntrekbeveiliging.jpg

Dagje eropuit

Ookal ga je maar even van huis of een dagje weg, sluit alle deuren en ramen af en doe deze ook op slot. Alleen de deur of het raam dichttrekken is onvoldoende. Sluit je ramen bijvoorbeeld af met de raamsluiting met slotje. Deze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, zo is er altijd iets wat past op jouw kozijnen. Toch je raam in ventilatiestand zetten? Dan is de AXA Oyster een aanrader. Dit product is  SKGv gekeurd in ventilatiestand, waardoor deze niet manipuleerbaar is van buiten af. Maar toch kunnen we het niet vaak genoeg benadrukken, voor de beste beveiliging sluit je natuurlijk alles af en doe je alles op slot.

Zomercampagne v1.3.00_00_22_07.Still011.jpg

Laatste checks

Naast dat je ervoor zorgt dat je hang- en sluitwerk in orde is, hebben we nog een aantal andere basis tips:
- Zorg bij afwezigheid voor goede verlichting in en rondom je woning om een bewoonde indruk te creëren.
- Laat een bewoonde indruk achter door juist je huis niet helemaal opgeruimd achter te laten. Laat wat glazen en een krantje achter op tafel.
- Laat geen ladders of kliko’s langs je huis staan waar gemakkelijk op geklommen kan worden om de bovenramen te bereiken.
- Vraag je buren. Wat al helemaal zou helpen is als de buren bijvoorbeeld je brievenbus willen leeghalen, zodat er niet een hele stapel post op de deurmat te zien is. En hopelijk kunnen ze dan ook gelijk een oogje in het zeil houden!

Naamloos-1.png

Tip: voor maximale inbraakwerendheid van je deur adviseren we je naast veiligheidsdeurbeslag ook een SKG- goedgekeurd veiligheidsdeurslot – en cilinder te plaatsen.

veilig-met-vakantie-deurbeveiliging-compilatie.png

Lees hier meer tips en informatie. Wil je meer weten? Ga dan naar jouw Bouwcenter en vraag een medewerker om hulp!

Een hele fijne vakantie toegewenst!