Creëer met de kracht van de zon meer lichtinval op zolder

Overweeg je om van jouw zolder een fijne leefruimte te maken? En ben je benieuwd wat je met het schuine dak kan doen om meer daglicht naar binnen te halen? Met enkele slimme tips en het gebruik van solar daglichtproducten tover je jouw zolder op een duurzame en energiezuinige manier om tot de ideale werkplek of woonruimte.

Tips voor meer daglicht op zolder

Plaats een dakraam hoger in het dak om meer daglicht in huis te halen onder het hellende dak of kies voor een elektrisch dakraam dat werkt op zonne-energie. Bij FAKRO dakramen zit de handgreep aan de onderzijde, waardoor het dakraam ook bij een hogere plaatsing nog steeds makkelijk te openen is. Voor het beste bedieningsgemak en een goede lichtinval plaats je een dakraam tussen de 110 cm en 140 cm vanaf de vloer.

Voor nog meer lichtinval waarbij het raam ook nog makkelijk en op afstand geopend kan worden, heeft FAKRO het Solar dakraam ontwikkeld. Dit raam voorziet zichzelf van stroom en is daarmee volledig elektrisch te bedienen met een afstandsbediening of smartphone (met gateway). Dit maakt het raam ideaal voor plaatsing op grotere hoogte.

Pas daglichtproducten op zonne-energie toe

FAKRO tuimeldakramen en platdakramen met Solar maken optimaal gebruik van de kracht van de zon. Het geïntegreerde zonnepaneel zorgt bij alle producten voor voldoende zonne-energie om het elektrisch te kunnen bedienen. Een netstroomaansluiting is daardoor niet nodig.

  • Tuimeldakraam Solar

Bij het tuimeldakraam is het zonnepaneel aan de buitenzijde in het profiel verwerkt. Door deze eigen bron van energie is het dakraam eenvoudig op afstand te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening. De geïntegreerde regensensor zorgt ervoor dat het dakraam automatisch sluit als het regent.

Voor een handmatige bediening zit er een handgreep aan de binnenzijde, tussen de motor en het kozijn. Gebruik van deze handgreep koppelt de ketting van de elektrische bediening los. Hierdoor kan het raam volledig open en 180 graden worden gedraaid. Dit maakt het schoonmaken van het raam eenvoudig.

  • Buitenzonwering Solar

Het rolluik Solar en de screen Solar zijn ook uitgerust met elk hun eigen zonnepaneel om zelf voor voldoende energie te zorgen. Netstroomkabels door het kozijn of dak behoren hiermee tot het verleden. Buitenzonwering is zeer effectief om de warmte in de woonruimte op zolder te weren, doordat de zon het glas niet raakt.

  • Verduisterend rolgordijn Solar

Een verduisterend rolgordijn zorgt voor een goede nachtrust. Bij de ARF Solar is het zonnepaneel verwerkt aan de achterzijde (raamzijde) van de cassette van het rolgordijn. Met deze bron van duurzame stroom is het rolgordijn elektrisch te bedienen met een afstandsbediening.

Wil je meer weten? Vraag ernaar bij jouw dichtsbijzijnde Bouwcenter en we helpen je graag!