ROCKWOOL® Rockroof

Thermisch comfort is zo ontspannend

Het is een bekend probleem bij zolders: in de winter is het er ijskoud en in de zomer juist snikheet. Niet de ideale omstandigheden voor een comfortabel home office of een prettige studeerkamer. Door het zolderdak te isoleren met steenwol kun je ervoor zorgen dat de ruimte wel een aangename plek wordt.

Besparing op de energierekening

Warme lucht stijgt op, waardoor niet of onvoldoende geïsoleerde huizen een heleboel warmte verliezen via het dak. Tot wel 25% van de warmte kan zo verloren gaan. Veel Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Behalve warmteverlies in de wintermaanden, laten slecht geïsoleerde daken bovendien de warmte van buiten gemakkelijk door in de zomermaanden, waardoor het te veel opwarmt in huis. Het dak isoleren is dan ook zeer efficiënt én rendabel: een meer constante binnentemperatuur zorgt ervoor dat er minder energie nodig is om de woning warm te houden. Hierdoor kun je op de energierekening besparen!  

Slider__0002_20200826-RW-CWE-D-PHO-641.png

Constante isolatiewaarde van steenwol

De thermische eigenschappen van ROCKWOOL steenwolproducten zijn te danken aan de structuur van het materiaal. Steenwol omhult stilstaande lucht en heeft daardoor een hoge, natuurlijke isolatiewaarde. Het materiaal is ongevoelig voor veroudering, waardoor we een hoge en gelijkblijvende thermische prestatie kunnen garanderen.

Geluidsisolerende kwaliteiten

Het isoleren van een hellend dak verbetert ook de geluidsisolatie. De hellend dakisolatie draagt bij aan een aangename akoestiek en meer rust in de onderliggende ruimte(s). Een geluidsisolatie verbetering van 10 dB is in veel gevallen haalbaar. Dit wordt door het menselijk oor ervaren als een halvering van het geluid! Rust en een constante temperatuur zijn belangrijke voorwaarden voor een comfortabele werkplek en een gezonde nachtrust.

Brandveilige constructie

Door het hellend dak met onbrandbare ROCKWOOL steenwol te isoleren, verhoog je bovendien de brandveiligheid van de constructie. Doordat steenwol bestand is tegen temperaturen tot boven 1.000 ˚C, wordt de houten dakconstructie bij brand beschermd en zal deze langer haar structurele functie kunnen behouden.

Rockroof assortiment

Het Rockroof assortiment biedt oplossingen voor het isoleren van hellende daken met zowel vaste als variabele keperafstanden:

# Gaat het om een hellend dak met vaste keperafstanden, dan kies je voor Rockroof Sidefix Base. Deze steenwol isolatiedekens hebben zeer goede brandwerende eigenschappen, een sterk dampremmend alulaminaat en zijn voorzien van draadversterkte hechtranden.

# Voor het isoleren van een hellend dak met variabele keperafstanden, kies je voor Rockroof Flexi(Plus). Dit zijn lichte en veerkrachtige steenwolplaten, geleverd op rol en zijn gemakkelijk op maat te snijden.

 

Verwerking

Rockroof isolatieproducten voor het hellend dak zijn flexibel en sluiten goed aan, waardoor de isolatie gemakkelijk te plaatsen is. Dankzij de flexibiliteit kunnen de steenwol isolatiedekens goed aansluitend worden aangebracht tussen de houten balken. Plaats de Rockroof spijkerflensdekens aan de binnenzijde van het schuine dak. 

Rockroof steenwol isolatiemateriaal geeft aangenaam wooncomfort onder het dak. Het lichte, flexibele Rockroof biedt het hele jaar door thermisch comfort, hoge brandveiligheid, uitstekende geluidsisolatie en een eenvoudige verwerking.

Voor de verwerkingsvideo van de Rockroof Flexi Plus, klik hier.

Wil je meer weten? Vraag ernaar bij jouw dichtsbijzijnde Bouwcenter en we helpen je graag!