Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie

Winkelmand 0 item

Wooninspiratie

Met wooninspiratie kun je jezelf op een leuke manier voorbereiden op een verbouwing of herinrichting van je huis. Wanneer je erover nadenkt om bijvoorbeeld een nieuwe keuken te (laten) plaatsen, of de badkamer te verbouwen, ga je immers niet over één nacht ijs. En over het leggen van een nieuwe vloer wil je uiteraard ook zeker zijn. Maar hoe besluit je welke stijl je wilt? Wat zijn de trends en welke materialen kun je toepassen? Weet je nog niet precies hoe of wat en heb je nieuwe ideeën nodig? Bouwcenter voorziet je graag van de nodige wooninspiratie om je op weg te helpen!

Wooninspiratie en persoonlijke smaak

Wat voor de één ‘wooninspiratie’ is kan voor de ander totaal on-inspirerend zijn. De ‘ideale’ inrichting van een huis is dan ook enorm afhankelijk van persoonlijke smaak: deze is altijd het uitgangspunt bij een bouwproject. Daarnaast is ook het interieur onderhevig aan trends en maken materialen, stijlen en kleurgebruik ook een ontwikkeling door. Op deze wooninspiratie-pagina ontdek je hoe de laatste trends en ontwikkelingen aansluiten bij jouw persoonlijke smaak! Combineer en zorg ervoor dat je nieuwe inrichting er één is waarin jij je helemaal thuis voelt.

Een moodboard maken met Pinterest

Een moodboard maken is een leuke en zinvolle manier om aan een ander en jezelf duidelijk te maken waar jij van houdt, wat jouw smaak is. Moodboard betekent letterlijk vertaald stemmingsbord. Het is een collage/prikbord van sfeer, gevoel en ideeëen. Een moodboard leent zich dus heel erg goed om te gebruiken voor je nieuwe keuken of badkamer, maar ook voor de inrichting van je huis en de aanleg van je tuin.

Plaatjes zoeken, knippen en opplakken vergt veel tijd en daarom is pinterest een goed alternatief. Aanzienlijk minder tijdrovend en geschikt voor zowel achter de pc, de tablet en smartphone. Wij bieden hieronder al vast wat inspiratie die je kan helpen je eigen stijl te vinden. Het leukste is natuurlijk om zelf aan de slag te gaan.

Wooninspiratie op basis van woonstijlen

Los van de verschillende ontwerpmogelijkheden die iedere kamer biedt kan het ook interessant zijn om binnen dezelfde stijl wooninspiratie op te doen voor verschillende ruimtes. In veel interieurs wordt dezelfde stijl immers ook doorgetrokken naar andere kamers. Afhankelijk van je eigen voorkeuren kun je wooninspiratie opdoen voor bijvoorbeeld zowel landelijke badkamers als -keukens. Op deze manier stel je je favoriete combinatie samen en creëer je een stijlvolle, vloeiende lijn binnen je interieur.

Genoeg wooninspiratie opgedaan?

Bij Bouwcenter kun je materialen aanschaffen waarmee je jouw favoriete wooninspiratie-beeld om kunt zetten naar de realiteit. Door de juiste tegels, deuren en/of bouwmaterialen uit te kiezen kun je immers drastische verbeteringen aanbrengen in iedere kamer. Natuurlijk kan het voorkomen dat je twijfelt over welke oplossing jou een stapje dichter bij je droominterieur brengt. Mocht je je in deze situatie bevinden, dan helpen onze bekwame medewerkers je graag een handje verder met het vinden van een antwoord op je vragen.

Inspiratie 2.0

Heb je al een flinke dosis wooninspiratie opgedaan voor je badkamer of keuken, maar is het nog te vroeg om daadwerkelijk bouwmaterialen aan te gaan schaffen? Bezoek dan eens de thema-pagina’s in dit inspiratieportaal om zelf je eigen keuken of badkamer te ontwerpen. Of bekijk je onze woonideeën liever een keertje van dichtbij? Kom dan naar de showroom in één van onze vestigingen. Hier hebben wij diverse badkamers en keukens, zodat je rustig eens rond kunt kijken.