Balkenschuif

Balkenschuif: wat een handige tool!

De balkenschuif op deze pagina helpt je snel en eenvoudig aan de juiste uitgangspunten bij het berekenen van de benodigde balkmaat en overspanning voor vloeren en platte daken.

Gratis online tool

Deze handige, gratis online tool - zowel voor belaste als onbelaste situaties - geeft een indicatie van de uiteenlopende houtmaten voor diverse overspanningen, functies, sterkteklassen en zelfs balk-laag-afstanden. Zelf dit soort berekeningen maken, is dus niet meer nodig.

Automatische berekeningen balkhout

Je voert, bijvoorbeeld, de hart-op-hartafstand en de overspanning in. Vervolgens genereert de tool automatisch de meest economische maat voor geschaafd Europees naaldhout met de meest voorkomende sterkteklassen: C18, C24, C16 en C30 (alle volgens NEN-EN 338).

Uitgangspunten inzichtelijk

Wil je graag eerst een scherp beeld krijgen van de wijze van berekenen? Voor zowel vloeren als platte daken vind je een overzicht van de uitgangspunten. De online balkenschuif is een initiatief van www.houtinfo.nl.

Waarom kiezen voor hout?

Natuurlijk omdat hout natuurlijk en mooi is, eenvoudig te bewerken én mensen aanspreekt. Van het hout dat in Nederland in omloop is, komt bovendien 86% uit duurzaam beheerde bossen. Als Nederlandse vakman ben je dus volop in de gelegenheid om te kiezen voor natuurlijk hernieuwbaar en circulair hout met een lage CO2-footprint. En dat betekent kiezen voor natuurlijk materiaal, afkomstig van verschillende bomensoorten uit verschillende gebieden, met elk hun unieke eigenschappen en karakteristieken.

Jouw Bouwcenter

Ben je benieuwd naar de producten bij Bouwcenter? Vraag het na bij jouw Bouwcenter.

 

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.