Bouwcenter duurzame houtbeits

VOOR NATUURLIJK MOOIE GEVELS

Je gevelhout verdient de mooiste afwerking en wij weten dat. De Bouwcenter Duurzame Houtbeits is een hoogwaardige, watergedragen beits op basis van een 100% biobased bindmiddel. Door de toepassing van deze groene technologie trekt het product heel goed in de ondergrond en geeft het een zeer natuurmatte uitstraling. Het accentueert de houtstructuur en door het dampopen karakter voorkom je scheur- en bladdervorming. De beits is verkrijgbaar in de standaard houtkleuren Warm Bruin en Donker Bruin en in een zeer fraaie dekkende kleur Zwart.

Heel fijn te verwerken

De Bouwcenter Duurzame Houtbeits is nagenoeg oplosmiddelvrij en heeft geen hinderlijke verfgeur. De verf is heel soepel, makkelijk en snel te verwerken met de kwast, roller of verfspuit. En dat zo uit de pot. Bovendien kun je er zowel binnen als buiten mee werken en droogt de beits lekker snel. Zo wordt beitsen kinderspel!

Toepassing

Onze Duurzame Houtbeits is het perfecte product voor de afwerking van gevelbekledingen, houtconstructies, veranda’s, schuren, overkappingen en pergola’s. Voor de Bouwcenter Thermogevel is dit de beste houtveredelingsbeits. Daarnaast is de beits geschikt voor andere thermisch gemodificeerd hout, vuren, grenen, geïmpregneerd hout, lariks, douglas, iroko, western red cedar en dergelijke. Het is dus echt een hele makkelijke allround beits!

Systeemopbouw

Breng op nieuw te plaatsen hout altijd minimaal 1 laag rondom aan. Bij open gevels adviseren wij altijd 2 lagen aan de achterzijde aan te brengen. Na plaatsing beschadigingen bijwerken en de zichtzijde afwerken met minimaal 1 laag Duurzame Houtbeits. Voor extra bescherming en/of een intensievere kleur kun je een derde laag aanbrengen.

De voordelen van de Bouwcenter Duurzame Houtbeits:
  • Op basis van een 100% biobased bindmiddel
  • Watergedragen
  • Geurarm
  • Sneldroging
  • Diep indringend
  • Zeer fraaie natuurmatte uitstraling
  • Snel en soepel verwerkbaar
  • Zeer dampopen

Wil je meer weten over dit product? Ga dan naar jouw Bouwcenter en vraag een medewerker om advies.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.