Woodies

Speciale schroeven voor speciale toepassingen

WOODIES ULTIMATE SCHROEVEN

Voor jouw project op zoek naar schroeven die je makkelijk kunt indraaien en ook nog eens het splijten van het hout tegengaan? De Woodies Ultimate-schroef is dankzij zijn speciale punt, schroefdraad, schachtribben en freesribben dé schroef voor de professionele verwerker. Met speciale uitvoeringen voor specifieke uitdagingen!

Woodies® Ultimate schroeven bestaan sinds 2009 en zijn sindsdien snel uitgegroeid tot een begrip in de bouw. Het assortiment is in de loop der jaren op uiteenlopende fronten uitgebreid, zodat klanten altijd kunnen rekenen op een actueel totaalprogramma.

Potdeksel.jpg

Unieke eigenschappen en speciale uitvoeringen

De Woodies-schroeven staan bovenal bekend om een aantal unieke eigenschappen. Om te beginnen de speciale punt, die het indraaien vereenvoudigt en het splijten van het hout tegengaat. Dankzij die punt is voorboren niet noodzakelijk en heb je minder kans op scheurvorming bij het inschroeven. Daarbij verminderen de speciale schroefdraad en schachtribben de weerstand bij het indraaien én de spanning op de schroef. En dankzij de freesribben onder de kop, verzinkt de schroef beter.

Bovendien zijn er binnen het Woodies-assortiment speciale uitvoeringen ontwikkeld, die een optimale bevestiging garanderen voor een aantal specifieke toepassingen. Speciale uitvoeringen zoals de tellerkopschroeven, voor de bevestiging van zwaardere houtconstructies.

Tellerkop.jpg

Blikvangers in het assortiment

Andere blikvangers in het assortiment zijn de vlonderschroeven – met een kleine lensvormige kop, die goed in het hout trekt – en de scharnierschroeven, met een kleinere kop zonder freesribben, die precies in de gaten van de scharnieren past. En wat dacht je van de Woodies-potdekselschroeven? Ideaal voor het bevestigen van zwarte potdekselplanken of schuttingen, met een zwartgelakte en kleine lensvormige kop, die goed in het hout trekt.

Heel interessant voor de vakman zijn ook de glaslatschroeven – met extra smalle lensvormige kop om splijten van de glaslatten te voorkomen – en de voldraadschroeven, voor het vastzetten van plaatmateriaal. Deze schroeven hebben geen freesribben onder de kop en zijn voorzien van schroefdraad tot onder de kop.

Voldraad.jpg

Chroom 6-vrij en CE-keurmerk

Het milieu is altijd één van de speerpunten geweest bij het ontwikkelen van het merk Woodies Ultimate. Alle schroeven binnen het brede scala van dit merk zijn dan ook Chroom 6-vrij. Bovendien beschikken alle Woodies® Ultimate schroeven over het CE-keurmerk (afgegeven op basis van de technische beoordeling ‘European Technical Assessment’), waarmee ze voldoen aan de hoogste technische vereisten. Zodoende zijn Woodies® Ultimate schroeven met recht dé schroeven voor de professionele verwerker!

Kun jij als vakman zulke schroeven wel gebruiken voor jouw project? Ga naar jouw Bouwcenter-vestiging!

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.