Professionele watergedragen voorstrijk

Sikkens fixeermiddel

Sikkens fixeermiddel wordt gebruikt bij het fixeren van sterk poederende oppervlakten, krijtende verflagen en zuigende ondergronden. Het is geschikt voor het voorbehandelen van een met muurverf af te werken ondergrond en zorgt voor een goede hechting en het voorkomen van kleur- of glansverschillen.

Het assortiment

Sikkens Alpha Muurfix is zowel binnen- als buiten te gebruiken en heeft een uitstekend indringend vermogen op basis van acrylaatpolymeersdispersie. Ideaal wanneer je muurverf goed wilt laten hechten en kleur- en glansverschillen wilt voorkomen. Sikkens Alpha Fix is kleurloos en uitermate geschikt voor het voorbehandelen van binnenmuren. Het verminderd de zuiging van cementgebonden ondergronden en fixeert poederende oppervlakten en krijtende verflagen. Het Sikkens assortiment is bij diverse Bouwcenters verkrijgbaar. Raadpleeg de vestigingszoeker voor jouw dichtstbijzijnde Sikkens dealer.

Sikkens Alpha Fix

alpha-fix

Synthetisch acrylaat-copolymeer fixeermiddel voor binnen en buiten. Voor het fixeren van sterk poederende oppervlakken en krijtende verflagen. Ook voor het verminderen van de zuiging van cementgebonden ondergronden, bouwplaten e.d. De vervangingsregeling voor oplosmiddelhoudende verfproducten binnen staat het gebruik van Alpha Fix binnen toe in geval van voorbewerken van sterk poreuze of poederende ondergronden.

• Vermindert zuiging van de ondergrond.
• Optimaal indringend vermogen.
• Overschilderbaar met dispersiemuurverven.
• Fixeert poederende resten van verflagen en / of cementhuid.

 

Sikkens Alpha Muurfix

alpha-muurfix

Watergedragen voorstrijkmiddel voor binnen. Voor het voorbehandelen van met muurverf af te werken ondergronden, ook geschikt voor spuitpleister.

• Overschilderbaar met dispersiemuurverven.
• Fixeert licht poederende ondergronden.
• Egaliseert en vermindert de zuiging van onregelmatig en/of sterk zuigende ondergronden.
• Goed indringend vermogen. en geurarm
• Onverzeepbaar.
• Over te plakken met behang.

 

Wanneer gebruik je voorstrijkmiddel

Voorstrijk is een middel dat je gebruikt om sterk en of onregelmatig zuigende ondergronden zoals wanden en plafonds te fixeren. Voorstrijk voorkomt dat je verf onregelmatig op de muren terechtkomt waardoor je kleurverschil en aanzetten zou kunnen zien. Ook zou zonder het gebruik van een voorstrijkmiddel de verf kunnen gaan afbladderen omdat verf niet goed hecht op poederende ondergronden. Het is dus een goede voorbereiding op een verdere behandeling van de muur zoals verven, pleisteren of spachtelputz.

Hoe test je of je fixeer nodig hebt?

U kunt testen of u voorstrijk moet gebruiken door water op de muur te druppelen. Verdwijnt het water snel dan is er sprake van een zuigende muur en is het verstandig een voorstrijk te gebruiken voor u de muurverf aanbrengt, zodat deze beter hecht.

Hoe breng je fixeermiddel aan?

Fixeer breng je aan met de kwast en roller. Let wel op dat je het goed uitsmeert. Fixeer is zo vloeibaar als water, maar als het uitloopt zonder uitgesmeerd te worden, zie je dat later door de verflaag heen. Het kan dan als verdikking of glanzende plek zichtbaar worden. Werk altijd van boven naar beneden om druipers te voorkomen. Je begint dan ook altijd met het plafond. Lees voor het gebruik van de voorstrijk altijd goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Terug naar Sikkens-overzicht

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.