Ontdek de nieuwste AXA Titan® scharnieren

Titan® veiligheidsscharnieren van de nieuwste generatie zijn innovatief, sterk inbraakwerend, gebruiksvriendelijk, duurzaam en nóg sneller en eenvoudiger te monteren. De lichtlopende, stalen AXA Titan® veiligheidsscharnieren met ronde hoeken zijn geschikt voor (buiten)deuren en ramen en hebben een extra hoog draagvermogen. Ze zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal en worden extra beschermd door de Topcoat®-finish. Hierdoor zijn de Titan®-scharnieren ook optimaal bestand tegen weersinvloeden.

Bespaar tijd en geld met de innovatieve AXA Titan®

Bij de nieuwe generatie AXA Titan® zit alle innovatie in één scharnier en dit scheelt jou als professional kostbare montagetijd. Vergeleken met de oude generatie AXA Titan® veiligheidsscharnieren heb je namelijk één schroef minder nodig en bij demontage ontgrendel je de borgveer van de Titan® eenvoudig, door hem even op te tillen en los te klikken. Zodra de vergrendeling is opgeheven, kun je de koploze scharnierpen met een simpele doorslag van boven- of van onderaf uit het scharnier tikken.

De speciale stervormige schroefgaten verlagen de kans op schroefbreuk en de oersterke scharnierbledden, extra dikke scharnierpen van 8 mm en unieke dubbele rolling zorgen voor een nóg hoger draagvermogen. Zo kunnen 3 Titan®-scharnieren samen wel 180 kg dragen. Zelfs met een deurdranger of deurstopper ben je dus meestal met drie scharnieren klaar. Zo klaar je de klus sneller en goedkoper! 

Innovatief ontwerp en eenvoudige (de)montage

De scharnieren zijn toepasbaar op elke productielijn en staand en liggend te monteren, zonder extra handelingen of aanpassingen. Dankzij de slimme maatvoering past het AXA Titan® veiligheidsscharnier naadloos in de infrezing van een traditioneel 89 x 89 x 3 mm scharnier. Kortom, je kunt naadloos overstappen naar de nieuwe Titan®.

Een tip voor nog meer montagegemak: kies voor het los gestort scharnier (1711-09-23/7V2). Dit item wordt in losse onderdelen geleverd. Zo kan je de bladen onafhankelijk van elkaar voormonteren. Bij het afhangen hoef je dan alleen de losse pen nog te plaatsen. De reguliere variant (1711-09-23/V2E) wordt voorgemonteerd geleverd.

Maximale beveiliging en inbraakwerend

Deze nieuwe generatie veiligheidsscharnieren voldoen aan de CE-eisen volgens de NEN-EN 1935 en de eisen van de NEN 5096 van het Bouwbesluit voor deuren. Ook voldoe je met 3 van deze scharnieren aan de SKG 3-sterren-certificering, waar daar bij andere aanbieders vaak 5 scharnieren voor nodig zijn. SKG3 betekent dat de cilinders extra zwaar zijn beveiligd tegen inbraak door boren, kloppen, kerntrekken, slagmethode en impressietechniek. Met dit SKG3-keurmerk en het gepatenteerde, automatische en dievenklauwloze vergrendelsysteem met borgveerconstructie voldoe je ook meteen aan de strenge eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De woning, het kantoor of ander gebouw is daarmee bewezen effectief beveiligd tegen inbraken. Inbrekers slaan een pand met zulke goede beveiligingsmaatregelen meestal over.

Gebruiksvriendelijk en duurzaam

De stalen en zelfsmerende kunststof lagers van hoogwaardig AXApom draaien soepel, geruisloos en zijn slijtvast. De kans op lagerbreuk bij het plaatsen van de scharnierpen bij het Titan® scharnier is hierdoor een stuk kleiner. Ook voorkomt dit het ‘slip-stick’ effect, waarbij twee voorwerpen onder hoge belasting over elkaar schuiven met gekraak of gepiep.

Het scharnier valt bij een geopende deur minder op, omdat de dievenklauw ontbreekt. Het verborgen vergrendelsysteem geeft een rustige, cleane uitstraling en doordat er geen kop meer op de scharnierpen zit, oogt het scharnier ook strakker en rustiger. Ook handig: de koploze scharnierpen is zowel van onder- als van bovenaf te plaatsen en voorkomt onnodige montageschade aan het kozijn.

Meer weten?

Wil je meer informatie over AXA Titan? Ga dan naar de AXA-website of download de brochure. Ga je zelf aan de slag met AXA Titan-producten? Gebruik de montagehandleiding voor een snelle en soepele installatie!

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.