Keukenventilatie

In een omgeving waar gekookt wordt en veel stoom aanwezig is, is ventilatie van groot belang. In bijna elke keuken is natuurlijk wel een afzuiginstallatie aanwezig, maar een goede keukenventilatie gaat verder dan dat.

Bij het vinden van een geschikte keukenventilatie is het belangrijk om te weten waar de afzuiginstallatie staat, of de afzuiging via het plafond of via de grond gaat en wat bijvoorbeeld de aansluitmaat of vorm van het kanaal is. Zo vraagt iedere situatie om een eigen oplossing.

De meest gebruikte maten voor de ventilatiekanalen zijn de ronde kanalen met een diameter van 150 mm. Hoewel dit de meest gebruikte kanalen zijn wil dit niet altijd zeggen dat ze ook passen bij iedere oplossing. Daarom zijn er ventilatiekanalen in verschillende diameters en afmetingen. Mocht je bijvoorbeeld op zoek zijn naar een rechthoekig ventilatiekanaal, dan kom je uit bij de kanalen 220x90 mm.

Naadloos aansluiten voor een optimale ventilatie

Een groot deel van de keukenventilatie bestaat uit ventilatiekanalen. Daarom is het belangrijk om hier de juiste onderdelen voor te gebruiken. Het belangrijkste van een ventilatiekanaal is dat het naadloos op elkaar aansluit. Daarvoor is het belangrijk om gebruik te maken van de juiste buisverbinders en hulpstukken. Voor alle gangbare afmetingen heeft Nedco een breed assortiment aan onderdelen waardoor het ventilatiesysteem naadloos op elkaar aansluit.

Bij Nedco krijgen we vaak de vraag of de ventilatiekanalen ook gekit kunnen worden aan bijvoorbeeld de afzuigkap. Dit raadt Nedco ten strengste af. Het is aan te raden om hiervoor tapes te gebruiken. Hiermee sluiten de hulpstukken en kanalen perfect op elkaar aan.

Ventilatieroosters voor keukenventilatie

Ventilatieroosters van Nedco zijn er in veel verschillende vormen en materialen. Voor keukenventilatiesystemen worden RVS roosters aangeraden. Met name de RVS bolroosters met grofmazig gaas zijn uitermate geschikt voor keukenventilatie. Hoe hoger de luchtdoorlaat is van een ventilatierooster, hoe geschikter het ventilatierooster is voor de keuken. Ook voor rechthoekige ventilatiekanalen is er een ruim assortiment aan ventilatieroosters beschikbaar. Vraag ernaar bij jouw Bouwcenter.

 

Wil je meer weten? Ga dan naar jouw Bouwcenter en vraag ons om advies!

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.