Gräfix: bouwen met kalk, zonder krimpscheuren

Gräfix is ontstaan vanuit de Zwitserse firma Wolfgang Endress. Deze werd in 1930 werd opgericht vanuit een timmer- en bouwbedrijf. Hier begon het succesverhaal van een middelgrote onderneming aan de grens van Franstalig Zwitserland. In de groeve in Gräfenberg ontgint Wolfgang Endressen vanaf 1930 de Frankische Jura.

De kalkgroeve van Gräfix is de enige luchtkalkgroeve van de Noordelijke Alpen. Het verschil met hydraulische kalk is dat luchtkalk sneller stopt met uitharden en er daarom geen kans is op krimpscheuren in de loop der jaren. Onder de merknaam Gräfix zijn de duurzame bouwmaterialen op basis van kalk tot op de dag van vandaag internationaal bekend. Ze zijn geliefd bij projectontwikkelaars, architecten en particuliere gebouweigenaren, vanwege hun hoge kwaliteit.

Producten van Gräfix

Bij Bouwgroen vind je een volledig range kalkbouwmaterialen voor wanden en vloeren van Gräfix. Denk hierbij aan kant-en-klare droge mortel (grond-, hecht-, afdichtings- en metselmortel), kalk-, sier- en afwerkpleister, minerale verf en primer, mineraalbeton. Maar in het Gräfix-assortiment van Bouwgroen zitten ook diverse steenslagproducten, steenpoeder, mestkalk, witte fijne kalk, witte gehydrateerde kalk en kleefstoffen.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.