GUTEX: energiebesparende houtvezelisolatie

Al 90 jaar produceert het familiebedrijf GUTEX isolatieplaten op basis van hout. GUTEX is gevestigd in Waldshut-Tiengen in het zuidelijke deel van het Zwarte Woud. GUTEX staat bekend om zijn van innovatieve en milieuvriendelijke productietechnologieën.

Dit familiebedrijf was in 1932 de eerste Europese fabrikant van isolatieplaten op basis van ecologische houtvezel. In 2006 was GUTEX ook de eerste producent van houtwolisolatieplaten met een éénlagig homogeen profiel en de innovatieve droge productielijn, die een productiemaat tot 240 mm mogelijk maakt. Mede dankzij deze innovatieve stappen is houtvezel nu een ecologisch alternatief voor traditionele isolatiemethoden.

Producten van GUTEX

GUTEX produceert jaarlijks zo’n 700.000 m3 houtvezelisolatiematerialen. De ecologische houtwolvezelisolatie van GUTEX wordt zowel in nieuwbouw als ook in de (vakwerk-) renovatiemarkt toegepast. Zo is er de GUTEX Durio voor ecologische gevelisolatie, de GUTEX Thermoflex als flexibele houtwolisolatie en de GUTEX Implio als venster- en aansluitsysteem. Natuurlijk noemen we hier ook GUTEX Thermowall ETICS, de éénlagige homogene houtwolvezelplaten. Maar GUTEX heeft ook oplossingen voor dakrenovatie en binnenisolatie in het assortiment. Naast verschillende houtvezelisolatieplaten vind je bij Bouwgroen ook inblaasisolatie, voorstrijk, tape en andere toebehoren van GUTEX.

De isolatieplaten en de houtwolvezelinblaasisolatie van GUTEX bieden een oplossing voor het hele huis:
• Ecologisch ETICS voor de volledige gevel
• Wandisolatie voor de geventileerde gevelafwerking
• Warm dak opbouw of isolatie tussen de dakspanten, na-isolatie aan de binnenzijde van het dak
• Isolatie tussen verdiepingen
• Na-isolatie van de buitenwand aan de binnenzijde
• Isolatie van de leidingspouw
• Contactgeluidisolatie voor vloer, geluidsisolerend onder parket, laminaat

Duurzaamheid

Net als Bouwgroen heeft GUTEX duurzaam bouwen hoog in het vaandel staan. In februari 2014 werd ook de GUTEX Thermofibre inblaasisolatie als Nature Plus-product gecertificeerd. Dit maakt het GUTEX-assortiment compleet als ecologisch isolatiesysteem. Nature Plus is het internationale kwaliteitsmerk voor duurzame woon- en bouwproducten en biedt de bewoner, architect en aannemer een veilige oriëntering. Nature Plus-bouwmaterialen zijn getest op gezondheidscriteria, milieuvriendelijke productie, heraanplanting van eindeloze bronnen en gebruiksdegelijkheid.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.