IsoHemp: natuurlijk bouwen met kalkhennep

IsoHemp is een Belgisch bedrijf dat kalkhennep in blokvorm produceert. Alle kalk komt uit België, de hennep wordt in Wallonië en het noorden van Nederland verbouwd. De grondstoffen (hennep, kalk en water) zijn 100% natuurlijke producten met een kleine ecologische voetafdruk. Bovendien gebruikt IsoHemp voornamelijk lokale leveranciers om de CO2-voetafdruk door transport zo klein mogelijk te houden.

Producten van IsoHemp

In het IsoHemp-assortiment van Bouwgroen vind je vooral kalkhennepblokken en lateien, maar ook losse hennepscheven, lijmmortel, kalkhennepgranulaat en bindmiddelen. Kalkhennep is een isolerend en 100% natuurlijk bouwmateriaal. De hennepblokken van IsoHemp zijn bijzonder geschikt voor het bouwen van woonhuizen, voor het bekleden van bestaande muren van binnen of buiten, maar ook voor industriële en appartementsscheidingen.

De door IsoHemp geselecteerde hennep is vrij van pesticiden en bevat heel weinig meststoffen. Bovendien zorgt elke hectare hennepplanten voor een CO2-opslag tot 3 ton. Dit sluit perfect bij de milieuvriendelijke bedrijfsfilosofie.

De IsoHemp-blokken van Bouwgroen zijn heel goed te gebruiken:

  • voor een efficiënte energetische renovatie van binnen- én buitenisolatie.
  • in binnenmuren: hennepblokken zijn lichtgewicht en dus eenvoudig verwerkbaar. In scheidingswanden dempen ze omgevingsgeluid goed.
  • als isolatie onder vloeren en platte daken. De kalkhennepblokken zijn snel en makkelijk te plaatsen.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.