Métisse: duurzame isolatie van gerecycled textiel

Métisse® is dé circulaire isolatie van de toekomst. Métisse® maakt al 40 jaar duurzaam isolatiemateriaal uit oud textiel en kleding, zoals katoenen spijkerbroeken. Zo geeft Métisse® textiel uit kledingcontainers een tweede leven. Het is een van de weinige bouwmaterialen die bestaan uit gerecycled materiaal.

Het ingezamelde textiel komt uit kledingcontainers, maar ook van huis-aan-huis inzamelingen en bedrijven. Het uitsorteren wordt voornamelijk gedaan door mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Alleen de kapotte en dus niet meer draagbare kleding wordt gebruikt als Métisse®-isolatie. De ingezamelde kleding wordt kapot getrokken zodat er zo lang mogelijke vezels overblijven. De structuur van lange vezels garandeert uitstekende thermische en akoestische isolatie. Daarna wordt het textiel behandeld met een minerale brandvertrager. Deze textielterugwinning van Métisse® voor circulaire isolatie is een mooie, duurzame oplossing voor kapotte kleding die anders wordt afgestort of verbrand.

 

Producten van Métisse

In het Bouwgroen-assortiment vind je de zachte isolatiepanelen van Métisse. Deze isolatieplaten bestaan voor 90% uit gerecyclede katoenvezels. Katoen heeft van nature zeer goede isolerende eigenschappen. Niet voor niets dragen we veel kleding van katoen die ons in de winter warm houdt en in de zomer koel. Andere voordelen van de isolatiepanelen van Métisse® die bij Bouwgroen verkrijgbaar zijn:

  • hoge thermische en akoestische isolatiewaarde
  • geen irritatie, jeukt niet
  • dampregulerend
  • volledig vrij van VOS-emissies
  • gegarandeerd vrij van schimmel
  • naderhand weer recyclebaar

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.