Otterbein brengt stenen tot leven

Otterbein is hét Duitse merk op het gebied van restauratiekalk. Otterbein heeft zelfs de kalk voor het restauratieproject van het Colosseum in Rome geleverd. Het is een 5e generatie familiebedrijf, dat in 1889 is opgericht door Georg Otterbein. Met een fusie van kleine kalkstokerijen legde hij de basis voor het huidige bedrijf. De hoekstenen van het bedrijf zijn gebaseerd op het motto "Wie op de natuur vertrouwt, kan op ons bouwen". Otterbein staat al meer dan 130 jaar voor duurzame ontwikkeling, gecombineerd met economische prestaties, ecologische compatibiliteit en sociale verantwoordelijkheid.

Producten van Otterbein

Otterbein gebruikt de natuurlijke grondstof kalksteen om een uitgebreid, hoogwaardig productassortiment samen te stellen onder het motto "Wij brengen stenen tot leven". Het assortiment van Otterbein omvat meer dan 100 producten op het gebied van cement, natuurlijke kalk, pleisters, mortels en minerale coatings. In het Bouwgroen-assortiment vind je vooral natuurlijke hydraulische kalk en traditionele metsel- en voegmortel van Otterbein. Deze producten leveren een mooie bijdrage aan gezond bouwen en wonen.

De producten van Otterbein die Bouwgroen aanbiedt, worden gebruikt in de woning- en appartementsbouw, wegenbouw, monumentenzorg, maar ook in de civiele techniek en industriële milieubescherming, bijvoorbeeld bij drinkwaterbehandeling en bestrijding van luchtverontreiniging.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.