Schleusner: voor de beste woonervaring

Schleusner biedt een ruim assortiment aan leem bouwmaterialen. Met 19 jaar ervaring in de leembouw is Schleusner uitgegroeid tot een betrouwbare en veelgevraagde partner voor bouwers met de meest uiteenlopende ideeën. Met één wens zit je bij Schleusner sowieso goed: duurzaam bouwen met natuurlijke bouwmaterialen.

Producten van Schleusner

In het Bouwgroen-assortiment vind je de hennepleemplaat van Schleusner. Dit is een lichte droogbouwplaat met hoge kantstabiliteit. Dit product bestaat uit zand, leem en hennepscheven. Je gebruikt het als bouwbiologisch verantwoorde, vochtregulerende bekledingsplaat voor wanden en plafonds in de massiefhoutbouw.

Bij Bouwgroen kies je uit Schleusner-hennepleemplaten met een dikte van 14 mm of 22 mm. De 14 mm-plaat gebruik je binnenshuis als gipsplaatpaneel voor het bekleden van standconstructies met een asmaat tot 31,25 cm, bijvoorbeeld bij een plafondoppervlak met latten. De 22 mm-variant is geschikt als volwaardig gipsplaatpaneel voor binnenbekleding bij standbouw met een asmaat tot 62,5 cm. Bijvoorbeeld als bevestiging voor ingeblazen isolatie of plafondvlakken met een hartafstand van minimaal 31,25 mm.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.