SLS20: duurzaam en efficiënt isoleren

De SLS20 silicaat-schuimkorrels zijn volumebestendige en ecologische isolatiekorrels voor spouwmuren (buitenmuren). Dit isolatiemateriaal wordt gemaakt van gerecycled glas. De schuimkorrels zijn onontvlambaar, onbrandbaar en nemen geen water op, maar zijn toch zeer dampdoorlatend. Ook verhoogt SLS20 de wind- en luchtdichtheid van de constructie. Ze staan voor een optimale warmte-isolatie, wooncomfort en een gezond binnenklimaat: behaaglijk warm in de winter, aangenaam koel in de zomer.

Producten van SLS20

Met de silicaat-schuimkorrels van SLS20 kan je een gevel of buiten(spouw)muur eenvoudig en snel isoleren. Dit gebeurt door naad- en kierloos inblazen in nieuwe of bestaande gebouwen, ook tussen onregelmatige oppervlakten en rond kabels en leidingen. Bij Bouwgroen weten we gelukkig precies hoe dit werkt. Met SLS20 kan je in één keer tot 10 meter hoogte vullen. Het isoleren is al mogelijk in holtes van maar 2 cm breed, tot in het kleinste hoekje. SLS20 silicaat-schuimkorrels worden gebruikt in de houtskeletbouw, als spouwvulling in tweeschalig metselwerk, als leidingenzone-isolatie bij laag-energie, als akoestische leidingenkoker-isolatie en als niet-beloopbare thermische en akoestische isolatie van zolderingen en vloeren.

In het Bouwgroen-assortiment vind je de SLS20 silicaat-spouwmuurkorrels van 1 tot 2 mm in 200 liter per zak en 14 zakken per pallet. De voordelen van SLS20 silicaat-schuimkorrels op een rijtje:

  • hydrofoob (waterafstotend), onrotbaar, onbrandbaar en milieuvriendelijk
  • voorwaarde om ook bij slagregen en achter een natte gevelsteen een droge isolatielaag te kunnen garanderen
  • beschermt de constructie tegen knaagdieren en ander ongedierte
  • in sterke mate zettingszeker, volume- en verouderingsbestendig
  • officieel goedgekeurd voor spouwmuurisolatie en als uit te strooien isolatie door het Duits Instituut voor Bouwtechniek

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.