• Deskundig advies
  • 2 showrooms
  • Ruime voorraad
  • 6 Vestigingen
Houd rekening met onze aangepaste openingstijden tijdens de Bouwvakvakantie!

Duurzaamheid

Duurzame materialen

Samen hebben we de verantwoordelijkheid voor verduurzaming van de bouw. Onze adviseurs laten graag weten welke duurzame materialen of alternatieven er zijn.

Hout en plaatmaterialen leveren we met FSC- of PEFC-keurmerk. Ons aanbod aan duurzame materialen vind je onder ons merk Bouwgroen.

Transport

Zware bouwmaterialen vragen zwaar transport. De dieselvrachtauto met meeneemheftruck is een goede bekende in de bouw. Inmiddels hebben wij bij Bouwcenter Esselink de eerste stappen gezet naar verduurzaming van onze transportvloot.

Elektrische vrachtauto
In 2023 zijn twee elektrische meeneemheftrucks in gebruik genomen. Dat scheelt diesel en is daarbij ook nog eens aangenaam voor het gehoor. In 2024 kregen we onze eerste eigen elektrische vrachtauto. Deze wordt met name ingezet in stedelijke gebieden.

Personenauto’s
Van de 20 personenauto’s en bestelbusjes die wij hebben rijden zijn er inmiddels 17 elektrisch. Zo komen onze vertegenwoordigers op duurzame wijze bij de klanten en rijden medewerkers duurzaam naar hun werk of cursus.

Pas je cookies aan om deze content te bekijken.

Elektrisch transport

De eerste elektrische vrachtwagen van Bouwcenter Esselink in actie.

Gebouwen

Al onze panden zijn, waar het constructief mogelijk is, voorzien van zonnepanelen. Hiermee wekken we onze volledige stroombehoefte zelf op.

De hoofdverwarming van al onze panden vind plaats met warmtepompen, die hun energie krijgen van onze eigen zonnepanelen.

Alle ruimten (showrooms, kantoren, bouwshops en magazijnen) worden verlicht met energiezuinige LED-verlichting.

Bij al onze panden staan laadpalen voor het opladen van je elektrische auto.

 

[foto dak PV-panelen Zierikzee]

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.