De Bouwcenter lijstwerkkast

Afwerkingsprofielen kunnen bij diverse klussen gebruikt worden: een dak renoveren, een deur plaatsen, muren verfraaien en plafonds afwerken. Voor een mooi en strak eindresultaat is het belangrijk dat je de klus met speciale afwerkprofielen afwerkt. Daarnaast beschermen ze ook tegen invloeden van buitenaf. Een mooie win-win situatie wat ons betreft. Meer dan 180 profielen vind je terug in de lijstwerkkast bij jouw Bouwcenter vestiging. Voor iedere klus vind je in deze kast wel een geschikt afwerkprofiel.

Speel in op innovatie door gebruik te maken van profielen die gericht zijn op nieuwe afwerkmethodes, zoals met een buitenhoekprofiel. Kies uit diverse hoogwaardige materialen, zoals naaldhout, hardhout, ijzer, aluminium en kunststof. Ga voor een snelle verwerking en kies in deze kast uit diverse gegronde, afgelakte en zelfklevende profielen. Scheelt jou weer tijd en ben je snel weer door naar de volgende klus.

 

Een aantal populaire profielen uit de kast geven we in dit artikel graag een plekje in de spotlight:

Kunststof hoekprofiel

Kunststof hoekprofielen kunnen gebruikt worden voor een breed scala aan toepassingen, onder andere voor de afwerking van ramen en deuren. Ook worden ze vaak ingezet bij de bouw van trappen. Ze kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Kunststof hoekprofielen vind je in onze kast in diverse maten van 15x15 mm tot 40x40 mm en ook met ongelijke zijden, zoals 10x20 mm.

Hoekprofiel.png

Schaaflat grenen

Schaaflatten zijn zeer geschikte probleemoplossers. De klus die je met een schaaflat klaart is vaak van wat constructievere aard, denk hierbij aan het maken van binnenkozijnen. Ook voor het maken van een rachelwerk worden er vaak schaaflatten gebruikt. Deze alleskunner kan niet in je bus ontbreken. Mee pakken dus! Het assortiment bestaat uit diverse maten, van dun en smal, 7x27 mm, tot breed & sterk, 12x69 mm. In de lijstwerkkast vind je het allemaal.

Schaaflat.png

Afdeklijst

Kieren en naden verdwijnen uit het oog zodra je er een afdeklijst tegenaan zet. Na het plaatsen of renoveren van wanden, plafonds of vloeren heb je een afdeklijst nodig om het geheel netjes af te werken. Ook deze profielen hebben we beschikbaar in vele formaten. Ze zijn daarnaast verkrijgbaar in 2 afwerkingsvarianten: gegrond en afgelakt in RAL9010. Zo is deze klus snel en moeiteloos afgewerkt.

Afdeklijst.png

 

Benieuwd geworden naar de lijstwerkkast en alle profielen die zich hierin bevinden? Bezoek een Bouwcentervestiging bij jou in de buurt. Ons vakkundig personeel geeft je graag advies welk profielen het meest geschikt zijn voor jouw klus.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.