Joker - de ‘Allesbeterkunner’

Toen Wera begon met het onderzoeken van steeksleutels hebben zij zich de volgende vragen gesteld: Waarom moet een steeksleutel voortdurend gedraaid worden; waarom is deze schuin; waarom ben je voortdurend schroeven kwijt; waarom glij je weg en waarom raak je gewond aan je vingers? Het opnieuw uitvinden van de steeksleutel heeft geresulteerd in een echte joker, de sleutel die doorgaat waar andere steeksleutels stoppen.

Eindaanslag voor snel schroeven

De sleutel telkens weer opnieuw aanzetten, permanent nazetten, de kracht doseren om het gevaar op letsel te vermijden? Dat was gisteren! Vandaag verhindert de Joker met zijn eindaanslag dat men van de kop van de moer naar onderen afglijdt. Hierdoor wordt het werken vereenvoudigd. Én bij het sleutelen kan veel meer kracht worden aangewend.

Voordeel1.png

Praktische houderfunctie

Met de houderfunctie van de Joker breng je moeren en bouten direct en probleemloos naar hun plaats van bestemming. Daar kan de schroefdraad dan snel en gemakkelijk worden opgepakt. Het vallen en zoekraken van bouten en moeren kan zo effectief worden vermeden. Daarmee wordt veel tijd voor het zoeken naar gevallen onderdelen bespaard.

Voordeel2.png

Veiliger met anti-afglij-effect

De slimme dubbele zeskant-geometrie van de Joker zorgt voor een vormsluitende verbinding met de bout of moer – dat zit. Daarnaast bijt de vervangbare, gehard metalen plaat in de opening zich met extreem harde punten in de boutkop. Beide eigenschappen verhinderen het vervelende afglijden ook bij een groot draaimoment.

Voordeel3.png

Zeer kleine terughaalhoek

Minder is meer. Vooral daar, waar je tot dusver bij weinig ruimte voor het montagewerk de gebruikelijke sleutels met een terughaalhoek van 60° x-maal moest omdraaien om bouten of moeren vast of los te draaien. In plaats van 60° komt de Joker nu met een 30° terughaalhoek met dubbele zeskant-geometrie. Daarmee, en met zijn rechte kop, maakt de Joker nu het omdraaien van de sleutel overbodig. Met de Joker kun je voortaan bouten en (contra)moeren losdraaien en vastzetten in situaties waarin het gebruikelijke gereedschap faalt. De geïntegreerde eindaanslag en de zeer kleine terughaalhoek van slechts 30° met een dubbele zeskantmechaniek zorgen voor effectiever werken.

Voordeel4.png

 

Meer weten? Ga dan naar jouw Bouwcenter en vraag ons om advies!

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.