5 tips voor de ultieme bescherming van gebouwen

Bij gevelconstructies ligt steeds meer nadruk op het voorkomen van energieverlies, schade en kosten op lange termijn. Of het nu gaat om dakbekleding van hout, metaal, glas of polycarbonaat. De prioriteit van elk dak is dat de onderliggende isolatie en structuur voldoende beschermd zijn. Voor de ultieme bescherming van gebouwen kan betrouwbare dak- en wandfolie dan niet ontbreken. 

WATERDICHTE, DAMPOPEN EN UV-BESTENDIGE FOLIE

thyssenkrupp Plastics Nederland heeft een nieuwe folie ontwikkeld voor dak- en gevelconstructies, zowel voor de binnen- als buitenkant van het dak of de gevel. ISPA® Fassade B-210 is dé betrouwbare, waterdichte (klasse W1 water), dampopen en UV-bestendige folie (met brandklasse B). Geschikt om rechtstreeks aan te brengen op gevelconstructies met open voegen tot vijftien millimeter en maximaal twintig procent gevelopening. Je kunt deze zwarte – de ideale achtergrond voor open voegen – folie verwerken achter een houten regelwerk en als onderdakfolie bij oude holle pannen.

In dit blog vijf tips voor het verwerken van deze dak- en wandfolie in open gevelconstructies.

VIJF TIPS VOOR FOLIE IN OPEN GEVELCONSTRUCTIES

  1. Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat de folie in de praktijk net zo windisolerend is als in theorie. Begin dan ook vanaf het onderste deel van een muur met isoleren, op de hoek, en laat een overlapping over van vijftien tot dertig centimeter. Zo garandeer je een goede stroming van het water en voorkom je vocht in de muur.
  2. Aan de onderkant van de muur moet de windisolatie minimaal vijf centimeter onder de rand lopen. Rol de folie over het muuroppervlak en bevestig de folie aan de muur (met nietjes, spijkers of andere bevestigingsmaterialen). Herstel de doorboorde folie vervolgens met een tape voor de windisolatie.
  3. Behoud een overlap van minstens vijftien centimeter over de laag onder de nieuw aangebrachte laag, die alle raam- en deuropeningen afdekt.
  4. Dicht alle overlappingen af met een tape, zowel de horizontale als de verticale voegen van de folie.
  5. Repareer alle beschadigingen en scheuren in de folie, door ze te verkleven met de folietape. Plaats de bovenkant van de folie altijd ventilerend.

Slider__0000_3d-fassade300-.png

VOORDELEN EN TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN

  • Tien jaar UV-stabiel
  • Sd-waarde: 0,02 (±0,019m)
  • Hoge scheurweerstand: treksterke van 300/200 N/50 cm
  • Brandklasse: B (EN 13501-1)
  • Eenvoudig te verwerken: gewicht slechts 210 g/m²
  • Rolgewicht: circa 16 kg
  • Rolafmetingen: 50 x 1,50 meter
  • CE-gecertificeerd

Is dit precies de dak- en wandfolie waar je naar op zoek bent? Meteen bestellen, of eerst meer informatie en advies in winnen? Ga naar de Bouwcenter bij jou in de buurt!

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.