Zo overtuig je jouw klant van isolatie

Bij het kopen van een huis denkt de koper vaak niet als eerst aan isolatiewerkzaamheden. Esthetische aanpassingen als het doorbreken van een muur, plaatsen van een nieuwe badkamer of keuken staan vaak op nummer één. Toch bespaart hij fors op zijn energierekening, als hij kiest voor isolatie. Helemaal wanneer het om een al iets ouder huis gaat. Wil jij jouw klant overtuigen van de voordelen van isoleren? Wij vertellen je er graag alles over.

Isoleren is puur wooncomfort

Oude huizen zijn vaak slecht geïsoleerd. De bewoner ervaart kou en tocht in de winter en extreme hitte tijdens warme zomerdagen. Kortom: een woning die nooit precies goed op temperatuur is. Om tocht, koudebruggen of optrekkend vocht te voorkomen, is het verstandig om jouw klant te overtuigen dat isoleren extra wooncomfort oplevert. Juist aangebrachte isolatie houdt ongewenste kou en warmte buitenshuis. Koude voeten, vochtproblemen, schimmelvorming of aanhoudende tochtstromen behoren hiermee tot de verleden tijd.    

De bewoner bespaart fors op energiekosten

Isoleren is besparen. Op de energierekening wel te verstaan. Toch vraagt dit om een behoorlijke investering, helemaal wanneer spouw, vloer en dak geïsoleerd moeten worden. Het is verstandig om een rekensom te maken voor de klant, waarin je per onderdeel de terugverdientijd berekent. Je deelt de totale investeringskosten dan door de verwachte energiebesparing. De bewoner ziet zo in één oogopslag in hoeveel jaar hij zijn investering terugverdient. Je kunt je klant er ook op wijzen dat het bij sommige geldverstrekkers mogelijk is om energiebesparende maatregelen mee te financieren. Sommige gemeentes en provincies stimuleren dit ook met een Duurzaamheidslening. Dit is een lening waar de koper zijn isolatiewerkzaamheden gunstig mee financiert. Meer informatie vind je hier.

Isoleren is duurzaam

Klimaatverandering is een van de grootste bedreigingen voor onze aarde, wat vooral een gevolg is van CO2-uitstoot. Juist op dat gebied kan isolatie een groot verschil maken. Een woning wordt namelijk verwarmt met aardgas en voor elke verstookte kuub aardgas wordt 1,89 kg CO2 de atmosfeer ingeblazen. Een gemiddeld gezin verbruikt 1600 kuub aardgas per jaar. Bij een goed geïsoleerde woning, daalt dit gebruik naar 750 kuub. Dit resulteert in een vermindering van bijna 1600 kilogram per jaar in CO2-uitstoot. Het isoleren van een woning speelt dus een belangrijke rol in de strijd tegen klimaatverandering.

Isolatiemateriaal bij Bouwcenter

Ben jij bezig met een isolatieproject? Dan ben je bij Bouwcenter aan het juiste adres! Bij ons kuns je terecht voor een breed assortiment isolatiematerialen, van isolatiedekens en platen tot folies, kitten en schuimen. Alles onder één dak voor jouw klus. Hoe groot of hoe klein ook. Daarnaast hebben we alle vakkennis in huis om je te informeren en begeleiden. Bezoek daarom snel een Bouwcentervestiging bij jou in de buurt. We helpen je graag verder!