• Deskundig advies
  • 2 showrooms
  • Ruime voorraad
  • 6 Vestigingen
Logistiek

Emissieloos transport

Esselink gaat voor schoon vervoer

Nieuwe elektrische vrachtwagen

Weer een mooie stap in duurzaamheid: onze eerste elektrische vrachtwagen is in januari 2024 in gebruik genomen!

Verduurzaming van leveringen

De nieuwe elektrische Volvo FM wordt voorlopig hoofdzakelijk ingezet bij leveringen in steden als Rotterdam, Den Haag, Gouda en Dordrecht.

Deze vorm van transport sluit ook naadloos aan bij ons streven naar verduurzaming van de leveringen aan binnenstedelijke renovaties met onze bouwboxen. Onze chauffeur Bert is dubbel trots op zijn prachtige wagen én op de positieve bijdrage aan een schonere wereld!

Duurzame bedrijfsvoering

De investering in een elektrische vrachtwagen past volledig binnen de visie en missie van Esselink en is een logisch vervolg op eerdere duurzame investeringen: elektrische personenauto’s, gasloze panden, PV-panelen en elektrische meeneemheftrucks. Naast een duurzame bedrijfsvoering heeft de levering van duurzame bouwmaterialen (circulair, biobased) uiteraard onze prioriteit.

Elektrische meeneemheftrucks

In 2023 zijn twee meeneemheftrucks met dieselmotor vervangen voor volledig elektrische meeneemheftrucks. Zo voorkomen we uitstoot op de bouwplaats én in de binnenstad. Bijkomend voordeel: omwonenden én onze chauffeurs hebben geen last van het vervelende lawaai van de ronkende dieselmotor. Dus: schoon en stil!

Bouwbox en Renovatiebox

Benieuwd naar wat we nog meer doen om te verduurzamen en de overlast in de wijk te verminderen? Lees het artikel over onze Bouwbox en Renovatiebox. Met deze boxen verminderen we het aantal vervoersbewegingen en verlagen we het risico op diefstal van materialen. Zo worden de wijken en binnensteden veiliger, reduceren we de uitstoot van stikstof en CO2 en leveren we completer, efficiënter en duurzamer.

Verantwoorde investering?

Hoe we ook rekenen: cijfermatig gezien krijgen we een elektrische vrachtauto nog niet rond gerekend. Toch vinden we de investering verantwoord. We leren zo omgaan met het transport van de toekomst; we leren het “gedrag” van deze vorm van transport kennen en werken aan steeds slimmer laden. En we zijn doordrongen van de noodzaak van emissiereductie. Daarom zetten we graag deze eerste stap. We geven hiermee een positief signaal af, dat hopelijk navolging krijgt. Uiteraard worden onze huidige dieseltrucks in de toekomst ook vervangen door emissieloze trucks.

Pas je cookies aan om deze content te bekijken.

Elektrisch transport van Esselink

Bekijk onze elektrische vrachtwagen in actie.

Meer weten over ons elektrisch transport?

Op zoek naar emissieloos transport of heb je nog vragen over deze vorm van vervoer? Neem contact met ons op!