• Deskundig advies
  • Ruime voorraad
  • 14 Vestigingen in Noord Nederland
  • Bezorging waar je maar wilt

Bio-based afwerking

Duurzaam tot de laatste fase

Voor de afwerking van jouw project kun je steeds vaker kiezen voor een bio-based alternatief. Van plaatmaterialen tot beitsen en leemstuc; daag ons uit voor een duurzame oplossing voor jouw project. 

Bio-based beits en verf

De Bio-based houtbeits van Bouwcenter is een hoogwaardige, watergedragen beits op basis van een 100% biobased bindmiddel. De verf is heel soepel, makkelijk en snel te verwerken met de kwast, roller of verfspuit. en geschikt voor zowel binnen als buitenshuis. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Bio-based leemstuc

Leemstuc is een 100% natuurlijk stucmateriaal dat bestaat uit zand, klei en silt. Leemstuc werkt vochtregulerend en geluidsabsorberend. Het is daarmee ideaal voor elke ruimte binnenshuis, waaronder de woon- en slaapkamer of juist op kantoor. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Verlijmd plaatmateriaal

Onze bio-based platen bestaan uit meerdere lagen welke zijn verlijmd. De lijm is formaldehyde-vrij en bevat geen andere giftige stoffen. Het hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en de platen hebben een FSC-keurmerk. Plaatmateriaal is o.a. verkrijgbaar als constructieplaat, MDF, multiplex, OSB.

Een sterk een duurzaam terras

Bamboe vlonderplanken

In verschillende diktes en kleuren

Welke klus doe jij bio-based?

Vragen? Neem contact op!

Heb je vragen of wil je meer weten over bio-based bouwen? Neem gerust contact op met onze bio-based specialist Gerjan van den Dolder via g.vandendolder@bouwcenterconcordia.nl

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.