• Deskundig advies
  • Ruime voorraad
  • 14 Vestigingen in Noord Nederland
  • Bezorging waar je maar wilt
Een eerste stap naar bio-based bouwen

Bio-based isolatie

Bio-based? Start met isoleren!

De verwerking van bio-based isolatie is vergelijkbaar met traditionele isolatie; makkelijk kennismaken met bio-based dus!

Verschillende isolatiematerialen

Bio-based isolatie is gemaakt van natuurlijke materialen. Elk materiaal heeft een specifieke set eigenschappen. Over het algemeen geldt dat ecologische isolatie een goede Rd-waarde heeft, winterwarm en zomerkoel is door faseverschuiving, en vochtregulerend is. Een vergelijking met ecologische, minerale en synthetische isolatie vind je in onze folder. Ecologische isolatiematerialen kunnen van verschillende grondstoffen worden gemaakt.

Houtvezel

Houtvezels worden vaak toegepast als isolatie. Het beschikt over zeer goede isolatie-eigenschappen, het is damp-open én vochtregulerend.

Cellulose isolatie

Cellulose isolatie is verkrijgbaar als vlokken, welke je aanbrengt door middel van inblazen. Dit is geschikt voor bijvoorbeeld de spouwmuur of vloeren

Vlas isolatie

Vlas heeft ideale isolerende eigenschappen en is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie van daken, gevels en vloeren.

Hennep isolatie

Isolatiematten van hennep of kalkhennep blokken zijn makkelijk verwerkbaar. Het is vochtregulerend en daarmee geschikt voor een damp-open constructie.

Wat moet je weten over bio-based isolatie?

Welke klus doe jij bio-based?

Vragen? Neem contact op!

Heb je vragen of wil je meer weten over bio-based bouwen? Neem gerust contact op met onze bio-based specialist Gerjan van den Dolder via g.vandendolder@bouwcenterconcordia.nl

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.