• Deskundig advies
  • Ruime voorraad
  • 14 Vestigingen in Noord Nederland
  • Bezorging waar je maar wilt
Bepaal de uitstraling van je gebouw

Bio-based gevelbekleding

In verschillende materialen, kleuren, profielen

Duurzaam én mooi

De gevelbekleding bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je gebouw. Met natuurlijke materialen stel je precies jouw gewenste uitstraling samen. De materialen zijn vaak thermisch behandeld en vragen dus een minimale behandeling. Zo geniet je optimaal van je woning! 

Houten gevelbekleding

Veel verschillende houtsoorten zijn geschikt voor gevelbekleding, zoals red cedar, cape cod. Ga je voor verticaal, rabat of ongelijke delen? 

Bamboe

Bamboe is bijzonder stabiel en duurzaam! Het is vervaardigd uit thermisch gemodificeerd bamboe. De delen worden geproduceerd door bamboevezels tot zeer hoge temperaturen (200°C) te verhitten om ze ongevoelig te maken voor schimmels en ze vervolgens onder hoge druk samen te persen. Het resultaat is een bijzonder stabiel en duurzaam materiaal. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen. 

Bio-composiet

Bio-composiet gevelbekelding wordt gemaakt van natuurzuiver houtcomposiet. De panelen worden beschermd door lignine, een stof uit het hout zelf, en blijven door de toevoeging van minerale pigmenten hun diepe kleur behouden. Hierdoor zijn ze onderhoudsvrij en circulair: na verloop van tijd kun je de panelen volledig hergebruiken of recyclen. Volledig circulair, onderhoudsvrij, minimale werking en verkrijgbaar in verschillende lengtes

Welke klus doe jij bio-based?

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.