Bouwcenter en Ekoplus introduceren

't duurzame alternatief

Welkom bij Bouwgroen!

Bouwcenter en Ekoplus bundelen hun krachten. De ecologische en biobased bouwmaterialen uit de Ekoplus-webshop gaan onder de naam Bouwgroen op in het Bouwcenter-assortiment. Zo maakt Bouwcenter duurzaam bouwen toegankelijk. Voor jou als Ekoplus-klant realiseren we een zorgvuldige overdracht naar Bouwgroen. Zo zal de hoogwaardige service en productkwaliteit gewaarborgd blijven. Ook zullen we de contacten en contracten met de leveranciers van Ekoplus overnemen.

Isolatie

Biobased isolatie is gemaakt van natuurlijk gegroeide grondstoffen. Ecologische isolatie is milieuvriendelijk, betaalbaar en isoleert net zo goed tegen winterse kou als reguliere isolatiematerialen. Dit type isolatie houdt zomerse warmte en geluid zelfs tot wel 3x langer buiten en hoeft niet duurder te zijn dan glaswol. Ook is natuurlijke isolatie beter voor het milieu en je gezondheid. In ons brede assortiment vind je o.a. energiebesparende houtvezelisolatie van GUTEX, kalkhennep-isolatie van IsoHemp en gerecycled textiel-isolatie van Métisse. Ook zit je bij ons goed voor het gerecycled glasschuim granulaat van Veriso, de ecologische isolatiekorrels van Isoprof, de cellulose-isolatie van iQ3 en schapenwol-isolatie van Daemwool. Daarnaast vind je inblaas-, jute- en strovezel-isolatie, flexibele isolatiedekens en glasgranulaten in het Bouwgroen-assortiment.

Leem

Leem is een mengsel van klei, zand, silt en organisch materiaal. Dit biobased materiaal wordt al eeuwen gebruikt voor het bouwen van huizen. Het voldoet aan ecologische en bouwbiologische eisen, is wind- en luchtdicht en isoleert warmte, kou en geluid goed. Leem reguleert de temperatuur en luchtvochtigheid op een natuurlijke manier en verbetert het binnenklimaat sterk. Het is veilig, karakteristiek, moduleerbaar en geeft geen schadelijke stoffen af. Leem zit o.a. als opvulling in tussenvloeren, in mortel- of pleistermengsels, stenen, platen en in massieve muurconstructies. In het ruime Bouwgroen-assortiment vind je o.a. allerlei leem bouwmaterialen van ClayTec en de innovatieve leembouwplaten van Lemix en Schleusner.

Kalk

Kalk zorgt voor een aangenaam en gezond woonklimaat. Door de hoge pH-waarde en alkaliteit is dit 100% natuurlijke materiaal schimmelwerend. Kalk blijft lang goed, is niet gevoelig voor scheuren en heeft een hoge weerstand tegen o.a. vocht en temperatuursveranderingen. Het neemt vocht op bij een hoge luchtvochtigheid en laat vocht bij een lage luchtvochtigheid weer de ruimte in. Dit maakt kalkpleister erg geschikt voor binnen- en buitenmuren in de kalkhennep-, houtskelet- en strobalenbouw, maar ook voor vochtige ruimtes zoals kelders en badkamers. In het Bouwgroen-assortiment vind je o.a. de kalkbouwmaterialen van Gräfix en Otterbein

Verf & afwerking

Natuurverf bestaat volledig uit plantaardige, dierlijke of minerale grondstoffen en wordt gemaakt met respect voor mens en milieu. Bij het produceren van biobased verf komen er dan ook geen chemische processen aan te pas. In ons Bouwgroen-assortiment vind je o.a. de ecologische verf van Farnovo en de waxen en oliën van Galtane. Ook zit je bij ons goed voor al je kalei, primers, impregneermiddel, verdunners, onderhoudsmiddelen en verfgereedschap.

Folies & afdichting

Met onze folies, intelligente dichtingsbanen, manchetten, lijmen, kleefbanden en speciale toebehoren dicht je de gebouwschil betrouwbaar en lekvrij af. Hierdoor sluiten de begane vloer, buitenmuren, ramen en kozijnen, deuren en het dak de binnenruimte van de woning volledig af van de buitenwereld. Het resultaat is een lucht- en winddicht, goed geïsoleerd en comfortabel binnenklimaat. In ons brede assortiment vind je o.a. de slimme folies voor professionele luchtdichting van Pro Clima.

Hout & plaat

In ons assortiment vind je verschillende biobased bouwplaten. Bijvoorbeeld houtvezelplaten, die de onderliggende isolatielaag van een binnenwand, voorzetwand, plafond- of dakvlak beschermen tegen slagregen en sneeuw. Of lichtgewicht ecologische droogbouwplaten die vocht goed reguleren en thermisch én akoestisch isoleren. Maar ook bouwbiologisch verantwoorde, vochtregulerende hennepleemplaten met hoge kantstabiliteit. Daarnaast vind je bij ons uitdikkingsprofielen in verschillende diktes.

Verwarming

Wandverwarming geeft gelijkmatig en efficiënt stralingswarmte af. Dit voelt erg behaaglijk en comfortabel. Muren van leem zijn de warmtebron en daardoor zijn er geen luchtstromen of tocht voelbaar en blijft de luchtvochtigheid stabiel. Leem slaat warmte goed op en verspreidt het gelijkmatig in een ruimte. Dit type verwarming is energiezuinig, gezond, milieuvriendelijk en maakt ecologisch verantwoord verwarmen en koelen mogelijk. In het Bouwgroen-assortiment vind je o.a. de lichtgewicht vochtregulerende klimaatpanelen van WAKA, maar ook verwarmingsbuizen en klikrails.

Gereedschap

Met goed gereedschap verwerk je biobased bouwmaterialen makkelijker en met een beter resultaat. Ook is een klus sneller af met het juiste gereedschap. Bij ons vind je allerlei spanen voor o.a. leem en stuc, troffels, gladijzers, stucborden, mixers, wisselkokers, isolatie- en snijmessen.

Bekijk de belangrijkste merken van Bouwgroen

imagezrdgbj.png           image8vc7g.png           imageefur.png           imageomtke.png

imageycie.png           imagegrizy.png            imagezwwh.png            imageu5jyq.png

imagedqsq.png           imagetuluh.png            imageqmvuq.png           imagevm4ga.png

images1i4s.png          image6eysn.png              imageq2w8l.png          imagekph4.png

Vragen?

Heb je hier nog vragen over? Wij helpen je graag om de juiste ecologische en biobased bouwmaterialen te vinden. Zo maken we duurzaam bouwen voor iedereen toegankelijk.

 

Ronald Hulleman en Emmanuel Laugs

info@bouwgroen.nl

Persoonlijk advies

Met onze kennis, ervaring en passie begeleiden wij jou bij elke stap van duurzaam (ver)bouwen. Van het kiezen van de juiste materialen tot de beste verwerking ervan. Wat je vraag ook is, onze experts helpen je bij het maken van de juiste biobased keuzes. Zien we je snel bij ons in de bouwshop?

 

Cirkel

Cirkel is hét magazine voor duurzaam bouwen. In Cirkel lees je alles over duurzame materialen en circulaire oplossingen. Dit magazine staat vol interessante weetjes, verdiepende thema-artikelen en impressies van projecten. Cirkel geeft antwoord op de vragen van bouwprofessionals, zodat ook jij voorbereid bent op de toekomst. Die van duurzaam bouwen.

Bouwgroen in podcast NRP

Tijdens de vakbeurs Renovatie & Transformatie was onze collega Ronald Hulleman te gast bij NRP (Nationaal Renovatie Platform), voor de podcastserie Biobased Isoleren. Samen met zijn gesprekspartners belichtte Ronald de groeiende relevantie en het veelbelovende toekomstperspectief van biobased isoleren in de bouwsector. Ook bespraken ze het belang van innovatie en samenwerking: de hele sector, van jongeren tot overheid, zal gezamenlijk op zoek moeten gaan naar biobased bouwoplossingen. Luister de podcast nu terug!

Bouwgroen bij jou in de buurt

Ben je benieuwd wat Bouwcenter jou kan bieden op het gebied van duurzaamheid? Vind jouw vestiging hieronder en kom in contact!